Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Trzeba zacząc od badan bo my raczej tutaj nic nie poradzimy... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nojje
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 11:35 pm Temat postu: |
|
|
a ja jestem bardzo daleka od diagnozy, ale czy przypuszczasz, że może to byc na podłożu nerwowym?
Napisałaś, że masz takie objawy jak sie mocno zdenerwujesz?
ale oczywiście to tylko głębokie domysły... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emibry
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 5:01 pm Temat postu: |
|
|
moze i na tle nerwowym. Wszyscy mi mowia,ze za mocno sie wszystkim przejmuje. Byłam dzisiaj u lekarza. Podejrzewa zapalenie żołądka. Dostalam skierowanie do poradni gastroenterologicznej, ale tam nikt nie odbiera. Pewnie bede musiala dlugo czekac zanim mnie przyjma |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emibry
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 9:19 pm Temat postu: |
|
|
mam wizyte u gastrologa 7 stycznia(prywatnie) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bartkowski
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 3:14 pm Temat postu: Odruch wymiotny |
|
|
Witam,
jestem tu nowy i występuje u mnie następujący problem od dosyć długiego czasu.
Rano po przebudzeniu mam kaszel któremu zawsze towarzyszy odruch wymiotny później przechodzi, natomiast po wypiciu kawy znowu pojawia się kaszel wraz z odruchem wymiotnym na początku myślałem że jest to spowodowane wrażliwością żołądka na kawę, ale okazuje się że może mieć to coś wspólnego z podwyższeniem ciśnienia ponieważ jak wcale nie piję kawy, tyko po prostu pójdę na siłownie trochę poćwiczę to zaczynam znowu mieć ten kaszel i to uczucie że zaraz zwymiotuję.
Jeśli ktoś może mieć jakiś pomysł co może mi dolegać to bardzo proszę o odpowiedź, z góry dziękuję i pozdrawiam.
Bartek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bartkowski
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 1:04 pm Temat postu: |
|
|
halo i jak tam naprawdę nie ma nikogo kto mógłby mi pomóc ??
Jeśli umieściłem temat w złym miejscu na forum to ok proszę o przeniesienie (ja niestety nie znalazłem działu który pasował by idealnie dlatego umieściłem tutaj)
Ale proszę nie pozostawiajcie bez odpowiedzi bo już niewiem jak sobie z tym poradzić
Pzdr |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 7:23 pm Temat postu: |
|
|
Z własnego doświadczenia.
Pamiętam, jak kiedyś zostałam poczęstowana bardzo mocna kawą (a kawy nie pijam w ogóle). Zaczęło się dziać ze mną cos niedobrego typu zawroty głowy i odruch wymiotny. Więc może to ma coś wspólnego z gwałtownym wzrostem ciśnienia, jak piszesz? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bartkowski
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 10:05 pm Temat postu: |
|
|
No tak i tego właśnie chciałbym się dowiedzieć czy to może mieć coś wspólnego z wzrostem ciśnienia krwi no i jak si ę tego pozbyć ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
henri_27
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Z mojego punktu widzenia mogłaby to być wątroba. Pamiętam sytuację wymiotowania żółcią przy okazji jej podrażnienia. Krew może być rzeczywiście ubocznym efektem. U mnie zatrucie trwało kilka dni, wymiotowałem bez przerwy. Ale może tu u Ciebie jakoś łagodniej się to przejawia. Głowy oczywiście nie dam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nevermore6
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Hejka, mi z kolei te akcje z wysiłkiem i odruchem wymiotnym to wrzodowo jakoś mi się kojarzy, kumpel miał, chodziliśmy razem na kosza i jemu się zdarzyło w czasie treningu zwymiotować na boisku, była afera, że może coś brał, ale zarzekał się, że nie, matka go zaciągnęła na badania okazało się, że chłopak w dość młodym wieku dostał wrzodów. Był przerażony, że mu to w jakoś będzie przeszkadzać w życiu, ale dość szybko się wyleczył. Z tego co pamiętam dostał Polprazol i musiał przestrzegać odpowiedniej diety, w tym na pewno odpadła kawa, więc może jakoś to się jakoś składa z tym, co mówił Bartkowski. O podwyższonym ciśnieniu krwi niewiele wiem, też może być to, ale to chyba już tylko badania ci mogą wykazać. Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|