FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anuszka89
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 6:07 pm Temat postu: Wymioty po jedzeniu |
|
|
Witam Wszystkich,
Gdzieś od września,może października mam problem. A mianowicie, po spożyciu pokarmu bardzo często wymiotuje. Nie jest to zawsze, po kazdym posiłku, ale bardzo często wymiotuje codziennie. Nieraz zjem mała kromeczke, i po kilku chwilach zbiera mnie na wymioty, a nieraz po godzinie, a nawet dwóch zwracam pokarm. Jest to, już denwerujące ponieważ najgorzej jest, kiedy wychodze gdzieś i jem na mieście, bądz u przyjaciół. Oczywiście wtedy staram sie, jakos powstrzymać, ale będąc w domu nie daje rady. Byłam u lekarza, ale nie powiedział nic konkretnego. Natomiast dostrzegł na szyi, ze mogę mieć problemy z tarczycą. Czy moje wymioty moga byc zwiazane z tarczyca? Czy raczej nie.
Dodam, ze ciąza na 1000000% odpada, stres oczywiście jest bo studia, i problemy także ostatnim czasem posiadam. Ale nigdy tak nie miałam, zaczęło to sie po wakacjach, przed powrotem na uczelnie. Może ktoś miał podobny przypadek, Bardzo prosze o pomoc. Bo, już mam tego dośc, a w domu także zaczynają mówić mi, ze mam anoreksje, bulimie, Bóg wie co jeszcze. Nieco sie odchudzam, bo nie należe do osób o szczupłej sylwetce. Ale po prostu musze co nieco zrzucic, zebym poczuła sie lepiej.
przeniosłam do bardziej odpowiedniego działu
Gosia 85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 8:03 pm Temat postu: |
|
|
anoreksja to nie jest na pewno.
bulimia raczej też nie- skoro wymioty "przychodzą" same i ich nie prowokujesz.
zbadaj tarczycę- najpierw TSH (przy skierowaniu od ogólnego jest bezpłatne badanie).
może masz refluks przełyku? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
małgosia3
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 11:33 pm Temat postu: |
|
|
zrób posiew krwi i kału na bakterie. Może złapałaś jakies świństwo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anuszka89
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 12:47 am Temat postu: |
|
|
Byłam w szpitalu, przebadali mnie na wszelkie możliwe strony. W wynikach badań nic nie wyszło, żoładek jest bez wrzodów. A lekarze sądzą, ze to może być na tle emocjonalnym.... W sumie za bardzo wszystko przeżywam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|