loczek90
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 5:45 pm Temat postu: Wynik Rezonansu Kolana |
|
|
Witam robiłem rezonans kolana prawego, już raz miałem artroskopie robioną, zanim dojdzie do wizyty u lekarza to umrę z niecierpliwością.
1. Zachyłek nadrzepkowy - niepowiększony
2. aparat wyprostny - bez cech uszkodzeń
3 Przedział boczny łękotka bez cech uszkodzenia, aparat więzadłowy bez cech uszkodzeń na wysokości głowy strzałki w rzucie więzadła tylnego widoczny jest płyn więzadło ma zachowaną gęstość powierzchnie stawowe : w obrębie kłykcia bocznego kości udowej w jej części przedniej widoczny jest ubytek chrzęstny na długości 11mm, z odcinkowa nierównością warstwy korowej kości z podwyższeniem intensywności sygnału ze szpiku kłykcia podobne zmiany widocznie są w obrębie kłykcia bocznego piszczeli - cechy uszkodzenia chrząstki stawowej w tym obszarze
4. przedział przyśrodkowy - w wywiadzie stan po meniscektomii M, aktualnie łękotka bez sygnału z przednich partii kłykcia kości udowej na wysokości bocznych partii kłykcia kości udowej
5 więzadła krzyżowe ACL bez cech uszkodzenia, PCL o zachowanej gęstości, przyczep udowy więzadła krzyżowego tylnego (PCL) pogrubiały o zatartej strukturze włókienkowej nie można wykluczyć zmian po przebytym uszkodzeniu ciągłość więzadła zachowana
7 struktura kostne - jak wyżej
Interesuje mnie tylko jedno, czy jest możliwość operacji ? czy coś wskazuje z tego wyniku na operacje ? jakaś większa kontuzja ?
- 2lata temu miałem czyszczoną łękotkę i rozciągnięte więzadła |
|