Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Affinka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2016 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Mnie notorycznie wypadały włosy. Zaczęłam pić drożdże rozpuszczone w wodzie. Nie jest to przyjemne i ma się na początku wzdęcia, ale potem jest efekt. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lillasabo@interia.pl
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2016 3:11 pm Temat postu: |
|
|
nie przepadam za smakiem drożdży :/ chyba że w drożdżówce a już te wzdęcia to w ogóle mnie nie przekonują, wolę brać oeparol piękne włosy, niedawno kupiłam nowe opakowanie, było w pakiecie z kremem do rąk, przyda się na zimę, bo zawsze mam wtedy przeuszona skóre dłoni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lesinmas
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 10:26 am Temat postu: |
|
|
Zależy jak bardzo wypadają. Normalną rzeczą jest, ze trochę wypada, więc nie ma co panikować za bardzo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Weronikatym
|
Wysłany: Sro Lip 26, 2017 10:47 am Temat postu: |
|
|
wybierz się na pełne badania krwi i idz z wynikami do lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
foxi
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2018 9:04 am Temat postu: |
|
|
Też mam trochę problemów z włosami.Bardzo muszę uważać jakich szamponów używać.Lekarz powiedział mi by były to szampony i inne kosmetyki, odżywki naturalne.Właśnie na warsztatpiekna.pl znalazłam coś dl siebie - tzn. dla włosów i dla skóry. pzdr |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Halinka098
|
Wysłany: Sro Maj 30, 2018 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Może spróbuj jakiś suplementów, ale ich działanie zobaczysz dopiero za 3 miesiące mniej więcej. Najlepiej to idz do dobrego dermatologa on znajdzie przyczynę tego wypadania włosów. Da leki jak trzeba będzie. Poszukaj na ranking.abcZdrowie.pl tam prywatnie można się umówić przez strone |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowela
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2018 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Kondycja moich włosów jest tak dziwaczna, że chyba nie będę mieć wyjścia i będę zmuszona iść do trychologa. Zawsze wydawało mi się, że włosy wypadają mi dlatego, że są ciężkie i gęste, ale problem się nie skończył po ścięciu włosów na bardzo krótkie, nadal wypadają mi garściami. Ukróciłam ilość cukru w diecie, zwiększyłam pielęgnację, ale wciąż dużo ich wypada. Trzeba w końcu coś z tym zrobić, bo nie może tak dłużej być. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janessie
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2018 6:12 pm Temat postu: |
|
|
To fakt - akurat skóra głowy jest dosyć wymagająca i bardzo kapryśna. Czasami drobne zmiany hormonalne moga wlasnie miec taki rezultat. Kochana pomysl o mezoterapii. Zobacz z tego co pisza tutaj na stronce Doktora Konrada Lewandowskiego http://drkonradlewandowski.pl/mezoterapia/ to jedna z lepszych metod - najczęściej stosowana i chyba o najszybszym efekcie. A jednak tutaj tempo działania ma znaczenie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
papajamaja
|
Wysłany: Wto Cze 26, 2018 5:03 pm Temat postu: Tarczyca? |
|
|
Polecam sprawdzić swoją tarczycę, bo objawy mogą na nią wskazywać, polecam zrobic sobie pełen pakiet na niedoczynnosc i hashimoto Dobrze byłoby znaleźć dobrego endokrynologa, https://ranking.abczdrowie.pl/s/endokrynolog tutaj można paru ciekawych znaleźć. Powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2018 10:12 am Temat postu: |
|
|
Może byc wiele powodów wypadania włosów"
stres
nieodpowiednia dieta
hormony
brak odpowiednich witamin i minerałów
Ewentualnie nieodpowiednia pielęgnacja ( w tym jednak przypadku dochodzi do łamania włosów a nie wypadania ich z cebulkami)
Proponowałabym zastanowić sie nad zabiegiem mezoterapii. Zabieg potrafi dobrze odżywić cebulki oraz skutecznie zahamować wypadanie włosów. https://beautytower.pl/blog/na-czym-polega-mezoterapia-iglowa/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|