Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewunia Gość
|
Wysłany: Sro Gru 07, 2005 4:30 pm Temat postu: wypadanie wlosow |
|
|
jakie moga byc przyczyny wypadania wlosow i czy ma to wplyw na zdrowie nie farbuje czesto wlosow moze zna ktos jakis dobry srodek przeciwko temu zjawisku prosze o pomoc z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mysza
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 07, 2005 6:07 pm Temat postu: |
|
|
To raczej zdrowie ma wpływ na wypadanie wlosow, a nie odwrotnie.
Odpowiedź na Twoje pytanie niestety nie jest prosta i jednoznaczna. Najważniejsze jest na początku ustalenie przyczyny wypadania włosów.
A winowajcą może być stres, niezdrowy tryb życia, łojotok czy zaburzenia hormonalne.
W aptece dostępnych jest wiele preparatów poprawiających kondycję włosów, ale warto udać się do dermatologa, który pomoże ustalić przyczynę nadmiernego wypadania włosów i zaleci odpowiednią kurację.
Na szczęście na ogół wszelkie bardzo nagłe reakcje naszego organizmu w postaci intensywnego wypadania włosów są przejściowe i odwracalne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Gość
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 11:11 am Temat postu: |
|
|
DObry środek, który mi pomógł kilka lat temu to Revalid i H-Pantoten. Inne środki nie pomagały. Te są drogie, ale dobre. Wyciąg ze skrzypu nie pomógł. Poza tym żelazo, cynk, witamina B, B 12. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Gość
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 11:11 am Temat postu: |
|
|
DObry środek, który mi pomógł kilka lat temu to Revalid i H-Pantoten. Inne środki nie pomagały. Te są drogie, ale dobre. Wyciąg ze skrzypu nie pomógł. Poza tym żelazo, cynk, witamina B, B 12. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JAGIENKA12 Gość
|
Wysłany: Wto Gru 13, 2005 12:22 am Temat postu: NATURA |
|
|
Ewo, napewno problemy ze zdrowie.. przedewszystkim wyjalowienie organizmu z skladnikow odzywczych, minerałow.. trzeba to uzupelnic.. ale nie sadze bys w aptece dostala tabletki witamiminowe naturalnego pochodzenia tam sa dostepne syntetyczne.. [zakaz linkowania na forum] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwia
|
Wysłany: Sro Gru 14, 2005 3:15 am Temat postu: |
|
|
Na wypadające włosy bardzo dobry jest cynk a najlepiej ZINKAS FORTE, jest dość tani (ok 5zl) i pozytywnie wpływa na włosy i paznokcie, wiem sama po sobie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
michal86
|
Wysłany: Pon Maj 01, 2006 9:25 pm Temat postu: Wypadajace wlosy?? |
|
|
Witam wszystkich:))
Jakiś czas temu zauważyłem, że po umyciu włosów na kratce w umywalce zostaje sporo moich włosów ... początkowo sądziłem, że to tylko taki pojedynczy przypadek (byłem wtedy chory) .... ale okazało się, że włosy zostają po każdym myciu... i jest ich całkiem sporo....
Poza tym zauważyłem pierwsze siwe włosy na mojej głowie...
To chyba nie jest normalne?? .. Mam dopiero 19 lat??
Czyżbym zaczynał łysieć?? Co mam robić??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olkaaa Gość
|
Wysłany: Wto Maj 02, 2006 10:32 am Temat postu: |
|
|
Jesli Twoj tata badz dziadek jest lysy to jest to bardzo prawdopodobne. Sama mam w rodzinie takie przypadki. Wlosow wypada 100 sztuk w ciagu dnia (wiem ze tak maja kobiety a czy mezczyzni tez nie jestem pewna na 100%)
Mozesz zawsze udac sie do drogrii i poprosic i osrodek lub jakis szampon zapobiegajacy wypadaniu wlosow.
Ale pamietaj ze kazdemu wlosy wypadaja. Musisz dojsc do tego jakie sa tagi ilosci. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 10:34 am Temat postu: |
|
|
ja mam koszmar. wypadają mi włosy i to ogromnie. jakiej choroby to są przyczyny?jak przesunę ręką po włosach to mam ich całą dłoń.kiedyś mialam ich o wiele więcej... teraz jak zwiąże w kitke..to szkoda patrzeć. prosze o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 2:17 pm Temat postu: |
|
|
A czy nie masz jakiś chorób skóry? Jeśli nie, to radzę stosować Rewalid lub H-pantoten, środki drogie, ale bardzo skuteczne. Mi pomogły kilka lat temu i skończyło sie wypadanie włosów. Można jeszzce zażywaćwitaminę B complex i cynk (cynk nie popijamy mlekiem i nie pijemy mleka 2 godz przed i po zażyciu). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|