Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
HAYBEAUTI
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 05, 2014 8:08 pm Temat postu: wyprawka kwietniowa dla noworodka |
|
|
Dziewczyny mam pytanie co powinnam zakupić z ubranek na pierwszą wyprawkę kwietniową dla mojego maluszka?
Przeczytałam dużo stron ale albo podają bardzo ogólnikowo albo spis podany jest na jesień lub zimę a z tym naszym kwietniem to różnie bywa.
Proszę podpowiedzcie coś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Astiz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sty 07, 2014 11:37 am Temat postu: |
|
|
Witaaj;)
Chodzi Ci tylko o jedną wyprawkę ze szpitala, czy o ubranka na cały szalony kwiecień? W sumie to jest tego sporo! Powinnaś na pewno posiadać body z krótkim jak i długim rękawkiem, a najlepiej w podwójnej ilości, bo wiesz jak to jest ;P Nigdy nic nie wiadomo.
Do tego, oczywiście warto kupić maluszkowi jakieś rajstopki czy kalesonki. W sumie, moim zdaniem, jednym z najlepszych rozwiązań jest pajacyk ;P I z tego co widywałam w zeszłym roku, sporo kobiet w ten sposób ubierało dziecko. To idealne rozwiązanie i zawsze można rozsunąć zameczek, gdy zrobi się gorąco. Ewentualnie jak wolisz, to oczywiście spodenki czy tam bluzeczka.
Warto również mieć w zapasie jakąś kurteczkę. Tak jak sama wiesz, ten kwieceń to bardzo "zdradziecki" miesiąc ;p może być bardzo ciepło a może być bardzo zimno, sama pogoda w ciągu dnia może zmienić się nawet dwa razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
HAYBEAUTI
|
Wysłany: Wto Sty 07, 2014 12:45 pm Temat postu: |
|
|
chodzi mi o całą garderobę dla maluszka.
Też zdecydowałam się na pajacyki, body z długim i krótkim rękawkiem ale kompletnie nie wiem w jakich ilościach. Wiem że dzieci na początku rosną bardzo szybko nie chce kupić za mało ani mieć za dużo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Astiz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sty 07, 2014 2:58 pm Temat postu: |
|
|
A nie masz żadnej sąsiadki, kuzynki czy znajomej, która takich ciuszków po dzieciach nie ma? Trudno ocenić ile będzie Ci potrzebne par takich ubranek, zdarza się czasem, że maluch nawet już po 2 tygodniach wystrzeli niczym proca i ubranko może okazać się za małe Dlatego warto było by pożyczyć czy taniej odkupić. Wtedy było by Ci prościej.
Tak liczbowo to osobiście trudno mi ocenić ile tych par może się przydać ;/ może ktoś z większym doświadczeniem się wypowie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
HAYBEAUTI
|
Wysłany: Sro Sty 08, 2014 9:01 am Temat postu: |
|
|
właśnie chodzi że jak na złość nie mam. Wszystkie mają dzieci powyżej 5 r.ż. A żadna oczywiście nie jest wstanie sobie przypomniec ile czego potrzeba |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Sty 10, 2014 10:37 am Temat postu: |
|
|
Na pewno body z długim rękawem około 10sz,krotkie około 10. Maluszek może często moczyć ubranko. Pajace ok 5,spioszki 5. Rozmiar 62.
Kurteczka lub kombinezonik. Skarpetki.
Oczywiście maluszek głównie w to będzie ubrany na samym początku. W rozmiar 56 bym za dużo nie inwestowala. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
HAYBEAUTI
|
Wysłany: Pią Sty 10, 2014 9:19 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje ci kochana jesteś wielka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karmela99
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2015 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Ja przeglądam właśnie strony z artykułami dla dzieci. Chodzi mi nie tylko o ubranka, inne akcesoria również. Lokalizacja w stolicy. Trafiłam na sklep zebra:---link usuwam. to nie miejsce na reklame..! ale widze, że się przeniesli. Ktoś tam może robił zakupy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ErykX
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2016 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Wystarczy kilka par body z dł. rękawem i pajacyki bo uważam, że to jest najwygodniejsze, czapeczki , skarpetki. Jeszcze od siebie dodam, że dostałam w prezencie bardzo fajny zestaw woreczków i butelek do przechowywania i podawania pokarmów, bardzo mi się to przydało, warto się w to zapatrzyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Veferters Spamer
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2016 8:13 am Temat postu: |
|
|
Najważniejsze mleko w proszku dla dzieci a reszta to tam nie ma problemu. Warto sobie ogarnąć ten temat. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|