FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jordanek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 4:44 pm Temat postu: Wyrostek robaczkowy!!! Życie sie załamuje |
|
|
Witam, mam 17lat, mam bule brzucha, to znaczy dokładnie nie trawi mi jedzenia, nawet jak jem bardzo mało, byłem wczoraj w szpitalu lekarz powiedział że pasowałoby usunąć wyrostek, ale ja nie jestem do końca pewny czy to jest dobry pomysł. Bóli w prawym dolnym rogu nie mam, moze minimalnie cos czuje, tylko brzuch mi nie trawi jedzenia, wszystkie badania krwi, na mocz, usg dobrze wychodzą, leukocyty miałem 4600, lekarz powiedział że do 1000 jest w pożądku, może to nie wyrostek? learz czuje tylko przez ręce, to wygląda tak że w lewej dolnej części brzucha mam mięśnie twarde, a z prawej miętsze?, jak pójdę na stół operacyjny to po wakacjach, gram w kosza, bardzo dużo po kilka godzin dziennie, i jeszcze mam obóz sportowy za 30 dni, proszę o poradę? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka23 Gość
|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Zapalenie wyrostka robaczkowego jest schorzeniem powaznym i zabieg operacyjny przeprowadza sie w trybie pilnym. jesli sstan jest ostry w ciagu kilkunastu godzin moze dojscv do przebicia wyrostka i powiklan takich jak zapalenie otrzewnej- wtedy to juz nie bedzie latwy zabieg tylko ciezkie przezycie dla ciebie bo bedziesz musial dlugo sie leczyc. Jesli lekarze byliby pewni ze to wyrostek to bys juz byl na stole operacyjnym, widocznie to tylko przypuszczenia. jesli sie nie poprawi to radze jeszcze raz zrobic badania i isc do lekarza, nie ma czegos takiego ze idziesz dopiero po wakacjach na operacje, to nie jest zabieg planowy. Pamietaj o tym. A po operacji wyrostka niepowiklanego ja po 2 tygodniach czulam sie na tyle dobrze ze cwiczylam na wf, oczywiscie w granicach rozsadku( choc zwolnienie mialam na 3 miesiace). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 2:24 pm Temat postu: |
|
|
witam!
mam pytanie odnosnie wyrostka: po jakim czasie od operacji bede mogl wrocic do cwiczen na siłowni?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babsi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 09, 2006 10:23 am Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: | witam!
mam pytanie odnosnie wyrostka: po jakim czasie od operacji bede mogl wrocic do cwiczen na siłowni?? |
Wszystko zależy od twojego stanu. To kiedy możesz zacząć ćwiczyć na siłowni należy skonsultować z lekarzem, najlepiej chirurgiem. Są osoby, które zaledwie po paru tygodniach wracają do pracy, ćwiczeń itd. i znam osoby, które "doszły do siebie po paru miesiącach". Tak jak mówię wszystko zależy od twojego stanu i wymaga to konsultacji lekarskiej:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
us3r Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Czy mozliwe ze bol powieksza sie podczas lezenia ??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 11:44 pm Temat postu: |
|
|
Jesli nogi masz mocno napiete i wyprostowane to bol sie powieksza. Mniejszy jest gdy polozysz sie na boku z zgietymi kolanami lub lezac na wznac zegniesz troche kolana. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|