Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 4:31 pm Temat postu: Wysypka na buzi po lekach sterydowych
Witam mam pytanie mianowice od jakiegos czasu mam zmiane we wlosach ( nie wiadomo co to czy azs czy luszczyca) i teraz po rozjasnianiu wlosow zrobila mi rana dostalam na to diprosalic i lorinden c ( sterydy) i po 3 dniach wysypalo mi buzie takimi poskornymi guzkami ( glłównie policzki ) i pali mnie to.
nie mam pojecia co teraz robic czy stosowac cos na to czy to zejdzie samo po odstawieniu lekow czy trzeba leczyc czy , nawet boje sie myslec tak juz bedzie.????
wyglada to tak jak skora ludzi cwiczacych na silowniach i bioracych sterydy na mase.
prosze o odpowiedz bo jestem zrozpaczona.
Powrót do góry
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 5:49 pm Temat postu:
moim zdaniem powinnaś udać się do lekarza.
nie lecz się sama bo to może tylko utrudnić diagnozę lekarzowi a co za tym idzie - wyleczenie Cię .
poza tym leczenie się na własną rękę może tylko pogorszyć sytuację.
czy w skutkach ubocznych jest wypisany taki objaw?
Powrót do góry
Bianka16
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 11:37 pm Temat postu:
Niestety przy leczeniu sterydami zdarza się coś takiego. Z własnego doświadczenia wiem,że kiedy tylko odstawi się sterydy, wszystko wraca do normy, gorzej jeśli tych sterydów odstawić nie można, wtedy tylko konsultacja z lekarzem pomoże.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Dermatologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1