Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Balbinkar
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 9:44 pm Temat postu: Wysypka na twarzy |
|
|
Witam. Mam problem. poniewaz na twarzy pojawila mi sie wysypka (kaszka). Może jest to spowodowane zmiana kremu?? Mam skóre normalna ale ostatnio kupilam krem do skory mieszanej poniewaz twarz mi sie blyszczala, wiec kupilam garniera z cynkiem matujacego. Od tej pory "wysypalo" mnie na calej twarzy...pojawila sie drobna kaszka...moze jest to spowodowane tym kremem (z tego co wiem nie jestem na nic uczulona). Krem zawiera cynk i glinkę, ostawilam go i uzywam teraz zwyklego nawilzajacego ale nic nie zniknelo...uwazam ze nie musze isc do lekarza poniewaz nidgy nie mialam takich problemow zawsze moja skora byla gladka wrecz idelalne. Czy to moze byc spowodowane tym kremem? Musze w koncu czegos uzywac zeby skora sie nie blyszczala, a tu taka reakcja?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 8:36 am Temat postu: |
|
|
Dla wszystkich ktorzy miele badz beda mieli podobny problem. Pilam wapno i to mi pomoglo, okazalo sie ze rzeczywiscie to od tego kremu (moje 2 kolezakni mialy po tym samym kremie to samo), wiec nie radze go kupowac!! Ale jesli juz sie tak zdazy to wapno pomaga, no i odstawienie kremu!
Balbinkar |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marcyska
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 7:59 pm Temat postu: Wysypka po GarnierKu ;/; niCe :( |
|
|
Hej ja mam to samo 2 dni temu kupilam sobie zelu do mycia twarzy z garniera ... ;/ i doslownie mam na policzkach wysypke, jakby potowki, cos w rodzaju kaszki i poprostu nie wiem .... bylam dzis w aptece i kupilam wode termalna z Vivhy i wapno no zoabcyzmy co to bedzie ale poprostu maskra .. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 10:19 pm Temat postu: |
|
|
widocznie Garnier ma cos w sobie uczulajacego ja tam nie stosuje kremow,ale dobrze wiedziec co kupowac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
sheep18
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 2:52 pm Temat postu: nie dla garniera!!! |
|
|
kupiłam tonik, ten niebieski...yh...mam te cholerne biale krostki, jakas kaszka, i nie moge sie tego pozbyc...pomocy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Nie kupujcie kremow, tonikow, peelingow ani zeli do mycia twarzy z garniera z seri czysta skora!! Tych antybakteryjnych i z cynkiem One wlasnie powoduja wypryski i inne nie fajne "atrakcje" na skorze. Ja i moje kolezanki przekonalysmy sie o tym na wlasnej skorze... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Dominika a wiesz ze ja własnie skusiłam sie na Garnier czysta skora..mam zel oczyszczajacy z cynkiem..stosuje juz ok.2 tyg i nie mam ani krost,pryszczy olbrzymow ani bialych plamek. czysciutko...z tego co zauwazylam to mam alergie na prawie wszystko a tu nic jakos mi sie podoba.
Ale polecam rowniez z Lorea'la tez oczysza i odblokowuje pory.
To zalezy od rodzaju skory. mi pasuje jak narazie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Widocznie kazda skora reaguje inaczej W moim przypadku niestety bylo masakrycznie naprawde nasilal tradzik choc ja nigdy nie mialam jakichs strasznych problemow z nim, owszem byl ale jakos nie odczowalam go za bardzo i nie przeszkadzal mi w zyciu
A nie ktore moje kolazanki to naprawde mialy przez to schizy Nie ktore potrafily kilka dni nie wychodzic z domu bo je obsypalo Ale uwarzam ze to akurat przesada.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia8282
|
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 3:59 pm Temat postu: |
|
|
Mam problem z "kaszka" juz od kilku lat poczatkowo mialam tego malo. Myslalam ze pozbede sie tego wyciskajac...ale niestety skutki byly odwrotne. teraz mam tego jeszcze wiecej. cala twarz jest pokryta ta kaszka. nigdy nie zmienialm kremu uzywam juz od wielu lat tego samego dlatego nie wiem od czego to sie wzielo bylam juz wele razy u dermatologa baralam wiele antybiotykow, masci i jest tego coraz wiecej... nie wiem juz co robic... wiem ze kazda skora jest inna i inaczej reaguje na rozne kosmetyki i lekarstwa ale musze czegos sprobowac a nie mam juz pomyslow czekam na rady |
|
Powrót do góry |
|
|
|
julitka6
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 12:03 am Temat postu: |
|
|
używam kremu Garniera Czyta Skóra Krem nawilżający, długotrwały efekt matujący uraz pilingu z tej samej firmy 3 w 1. używam tych produktów przez ponad miesiąc i pojawiła mi się kaszka szczególnie wokoło oczu czy to możliwe, że spowodowane jest to tymi właśnie produktami?! pije wapno ale skóra jest bardzo wysuszona i wolno znikają krostki... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|