Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
paja2506
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 1:25 pm Temat postu: wzdęcia a zielona herbata |
|
|
czy to mozliwe zeby po zielonej herbacie miec wzdecia? slynie ona raczej z tego ze jest zdrowa i dobrze dziala jednak zawsze po jej wypiciu mam w brzychu pelno babelkow,jest wzdety |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 3:04 pm Temat postu: |
|
|
paja2506
owszem- zielona jest zdrowa. jednak to nie oznacza, że jest także zdrowa dla Ciebie.
jeśli za każdym razem po wypiciu jej czujesz się wzdęta to widocznie tak Twój organizm na nią reaguje.
wtedy warto przestać ją pić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja0
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Też tak uważam - każdy ma inny organizm i każdy inaczej reaguje. Widocznie dla Ciebie zielona herbata nie jest najlepsza, może spróbuj czerwonej albo białej... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
amantka
|
Wysłany: Pią Gru 12, 2014 10:01 am Temat postu: |
|
|
Osobiście lubie najbardziej czerwoną chociaż ma specyficzny smak przypadkiej jej spróbowałam w Mekongu juz jakiś czas etmu i zawsze po jedzeniu wieczorem ją piję teraz więcej dla samej przyjemności i relaksu próbowałam kiedyś zielonej ale na mnie wpływała tak że musiałam często korzystać z toalety więc każdy organizm jest inny i nie nalezy też przesadzać z piciem kolorowych herbatek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oktavia
|
Wysłany: Sob Gru 20, 2014 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Myślałam, że zielona herbata pomaga na takie dolegliwości, a nie je powoduje. Jak widać jednak nie każdemu służy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sarsaparilla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Gru 20, 2014 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Nie wydaje mi się żeby zielona herbata mogła powodować wzdęcia raczej to co jemy możliwe że herbata pobudza nas żołądek do pracy czego efektem są wzdęcia ale to zmiana diety powinna pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Polar
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2015 11:33 pm Temat postu: |
|
|
Tylko jeszcze rozgraniczmy te zielone herbaty, bo kiedyś była po prostu zielona herbata i finito, a teraz jest tych wynlazków pełno, w torebkach, z cytryną, z innymi dodatkami.
Mnie np. taka prawdziwa zielona, parzona z liści uspokaja przerwód pokarmowy, a te nowe wynalazki w torebkach to herbata jak herbata, nic co prawda nie szkodzą, ale i nic nie wnoszą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MamWzdecia
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2015 1:26 am Temat postu: Re: wzdecia a zielona herbata |
|
|
paja2506 napisał: | czy to mozliwe zeby po zielonej herbacie miec wzdecia? slynie ona raczej z tego ze jest zdrowa i dobrze dziala jednak zawsze po jej wypiciu mam w brzychu pelno babelkow,jest wzdety |
Najpierw piłem czarną ale już po roku jej picia miałem takie przebarwienia na zębach że masakra, przerzuciłem się na zieloną w torebkach i piję kilka lat około 4 razy dziennie. Zielona nie robi przebarwień, ale wydaje mi się, że rozregulowała mi trawienie bo mam silne wzdęcia po niej. Wyczytałem dzisiaj na necie że nie wolno jej wrzątkiem zalewać, tylko parzy się ją pod przykryciem 3min w temperaturze 75-80stopni a ja głupi zalewałem jak tylko woda się zagotowała. Piłem również po posiłkach a podobno tak jest nie zdrowo bo trzeba godzinę po jedzeniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DtB
|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2015 10:03 am Temat postu: |
|
|
Polar napisał: | Tylko jeszcze rozgraniczmy te zielone herbaty, bo kiedyś była po prostu zielona herbata i finito, a teraz jest tych wynlazków pełno, w torebkach, z cytryną, z innymi dodatkami.
Mnie np. taka prawdziwa zielona, parzona z liści uspokaja przerwód pokarmowy, a te nowe wynalazki w torebkach to herbata jak herbata, nic co prawda nie szkodzą, ale i nic nie wnoszą. |
Pełna zgoda. Produkty tego typu prezentowane w sklepach niewiele mają wspólnego z zamieszczonymi na nich etykietami. Prawdziwa mięta czy zielona herbata ma określone i dobrze znane działanie, natomiast skutki spożywania "wynalazków" nie są do końca znane, żeby nie powiedzieć nieznane. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
HyperMan
|
Wysłany: Sob Paź 03, 2015 7:11 pm Temat postu: |
|
|
właśnie - znaczenie ma jakiej jakości jest herbata, jak parzona i czy pijesz ją do posiłku. Najlepiej odczekać minimum 30 minut przed i po posiłku. Najgorzej to popijać owoce No i ważne, żeby nie pić za szybko i za dużo na raz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|