Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maatiii1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 6:21 pm Temat postu: Wzrost! Odczytajcie i napiszcie mi odp na to pytanie! ---> |
|
|
Witam! Od niedawna zacząłem ćwiczyc na siłowni, zebym zdobył masę. Gdy czytam niektóre posty różnych ludzi zwątpiłem w to czy jak sie cwiczy na silowni to hormon wzrostu zostaje być zahamowany i sie nie rośnie. Czy to prawda? Prosze odpowiedzcie mi na to pytanie. Bede bardzo wdzieczny.
Ps. Prosze nie usuwać tego tematu gdy został on napisany w złym dziale! Bardzo potrzebuję odpowiedzi na to pytanie:)
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Hormon wzrostu nie spada.
jednak niektore cwiczenia zamykaja nasady kosci. W jakim jestes wieku ? jesli nie masz 17 - 18 lat cwicz na malych obciazeniach
Na pewno odpusc martwy ciag czy podrzuty sztangi itd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maatiii1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 11:55 pm Temat postu: |
|
|
Hormon wzrostu nie spada, czyli ze normalnie organizm rośnie w swoim tempie? (Głupie pytanie;p) A tak wogóle to mam 16 lat, wzrost 177 cm i waze 62 kg. Troszke mało waże dlatego poszedłem na siłke, zeby to zmienic. Tzn. jezeli chodzi o martwy ciąg, podrzucanie sztangą to odpada, bo nie mam zamiaru takich ćwiczeń wykonywać.
Ps. Mam jeszcze z 2 pytanka, ale to innym razem (moze jutro) zapytam, bo teraz nie mam czasu. Dzieki za odpowiedź
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 8:14 pm Temat postu: |
|
|
16 lat ? male obciazenie.
Ale lepiej zainwestuj w basen czy biegi.
Dobrze przygotujesz sie do silowni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|