Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

WZW żółtaczka

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Sprawy łóżkowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 10:46 pm    Temat postu: WZW żółtaczka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc Smile

Jesli jestem nosicielem zoltaczki wszczepiennej (typu B) i nie choruję, tylko jestem nosicielem, a partner nie byl szczepiony, to jakie jest prawdopodobienstwo zarażenia go:

a) podaczas pocalunkow

b) podczas seksu z prezerwatywa

c) podczas fellatio

d) I czy jesli sie zaszczepi, to seks z zabezpieczeniem polegajacym tylko na pigulakch antykoncepcyjnych bedzie dla partnera bezpieczny?
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Paź 29, 2008 7:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do zakażenia wirusem B i C najczęściej dochodzi poprzez kontakty seksualne z osobą zakażoną lub styczność z zakażoną krwią (przetoczenie zakażonej krwi, niedostatecznie wysterylizowany sprzęt medyczny). Do zakażenia noworodka przez matkę może dojść w trakcie porodu.

prawdopodobienstwo zarazenia go jest zawsze.ja bym sie wstrzymała z kontaktem z nim do momentu az bedzie zaszczepiony.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Sprawy łóżkowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1