Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
oktavia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 28, 2014 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że dobrą zabawką, jeśli tak to można nazwać, są puzzle. Na pewno uczą skupienia, cierpliwości i spostrzegawczości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 3:38 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie ...puzzle są świetne . Chyba każdo dziecko je lubi. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
oktavia
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2015 1:45 pm Temat postu: |
|
|
W ogóle to polecam wszystkim mamom książki "Gry i zabawy z niemowlakami" J. Sliberg oraz "Maluch bawi się i uczy" P. Warner - to bardzo przydatna skarbnica wiedzy i pomysłów na zabawy z dziećmi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastka2 Spamer
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2016 7:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja najbardziej lubię zakupy w sklepach internetowych . Po pierwsze zabawki są tam tańsze a po drugie jest o wiele większy wybór niż w tradycyjnych sklepach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Carletka
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2016 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja jesli o dzieci chodzi lubie edukacyjne zabawki takie które nasladują glosy, mówia do dzieci, albo wymagają przy zabawie interakcji. To fajnie rozwija dziecko. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malaola
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2017 7:56 pm Temat postu: |
|
|
Zabawki edukacyjne są bardzo ważne w życiu malucha, ale ja preferuje odkupic takie zabawki, przecież są w bardzo dobrym stanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabi145
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2017 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Świetne zabawki dla dzieci znajdziecie na necie . Mają w ofercie klocki lego a także ponadczasowe świetnie wykonane klocki i zabawki drewniane... Bardzo rozwijające zabawki w dobrych cenach. Można także wpisać przedział wiekowy dziecka dla jakiego szukacie zabawki. Moje dzieci są zachwycone tymi zabawkami. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2018 8:11 am Temat postu: |
|
|
Polecam nie kupować zabawek najtańszych, ale zabawki, które są porządnie wykonane i posiadają atesty bezpieczeństwa.Głównie w przypadku materiałów z jakich są wykonane (dziecko w końcu praktycznie wszystko bierze do ust).
Warto poczytać sobie o zabawkach sensorycznych. Dają pozytywne rezultaty w przypadku dzieci, w których są zaburzenia inteligencji sensoryczne. Ale również i u innych.Zabawki takie pobudzają działanie zmysłów oraz tym samym motywują je do poprawy. I rozwoju. https://sklep-tolek.pl/blog/2018/05/10/pomoz-dziecku-poznawac-swiat-jakie-zabawki-sensoryczne-wybrac/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pamela25
|
Wysłany: Sob Cze 30, 2018 10:13 am Temat postu: |
|
|
Nie napisałaś wieku. U nas dźwiękowe się sprawdzają mała uwielbia naciskać, konik na biegunach i zwykła piłka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zielona90
|
|
Powrót do góry |
|
|