FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
okragla
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 6:46 pm Temat postu: zaciemnienia w miejscach intymnych |
|
|
witajcie
mój problem polega na tym, że na pachwinach moja skóra jest ciemna. Wiem, że jest to dość częstym zjawiskiem, nie mniej jednak przeszkadza mi to dosyć bardzo. Jestem otyła, od miesiąca chodzę na basen i jestem w trakcie zmiany nawyków żywieniowych. Ale na basenie, między moimi grubymi udami widać te ciemne miejsca. Podejrzewam, że jest to z potu. Przyznam szczerze, że nie do końca jest to estetyczne. Czy są jakieś możliwości by rozjaśnić te miejsca ? I jak temu zapobiec ? Bo kolor z roku na rok jest ciemniejszy ...
Być może jest to "błacha" rzecz, ale dla osoby pełnej kompleksów jest to kolejny dowód na słuszność niskiej samooceny ...
Zastanawiałam się czy pisać o tym tutaj, czy na dermatologii, jeśli zdecydujecie, że to nie jest odpowiednie miejsce na tego typu temat to przepraszam, ale dopiero wdrażam się w tajniki tego forum.
Pozdrawiam
e.
----edited by emilka------
temat przeniosłam do wg mnie bardziej odpowiedniego działu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 10:49 pm Temat postu: |
|
|
hej, a próbowałaś specjalistycznych kremów (preparatów) wybielających? myślę, że na początek warto spróbować takich środków a jest ich trochę na rynku. jeżeli nie są oparte na wyciągach roślinnych tylko na np. kwasach lub hydrochinonie czy retinoidach, powinny być stosowane po konsultacji z dermatologiem _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|