Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zacząć czy nie zacząć stosować tableteki?

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Lut 08, 2008 5:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja powiem tak, zaczelam brac tabletki ze wzgledu na bardzo nieregularne i strasznie bolesne cykle... gdy moj organizm sie przyzwyczail naprawde jestem z nich zadowolona, wszelkie dolegliwosci "okresowe" minely, a przy okazji jestem spokojna ze nie bede mamusia. Co do tycia... to ja nie przytylam ani grama, i nawet biust mi sie "powiekszyl". Ale wiadomo to kazdy sam musi podjac decyzje czy brac czy nie...

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 06, 2008 10:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zastanawiałam się nad tabletkami, ale nie będziemy kochać się regularnie bo po prostu nie będzie tylu okazji...więc chyba zrezygnuję z tej opcji. Ehh, ale wtedy (znając mnie) będę umierała ze strachu, że mimo prezerwatywy coś się może stać. Juz taka ze mnie panikara. Ale z drugiej strony nie chcę ładować w siebie tej całej chemii żeby korzystać z tego zaledwie kilka dni w miesiącu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 12:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest wiele różnych innych zabezpieczeń niż tylko prezerwatywa.
Masz racje skoro nie będziecie się kochać zbyt często nie faszeruj sie tabletkami anty. Możesz spróbować dopochwowych globułek plemnikobójczych na przykład skoro prezerwatywa Wam nie wystarcza. Jednak ja myślę że prezerwatywa i odrobina zdrowego rozsądku to b. dobra antykoncepcja. Ja się zabezpieczam tylko tym od 7 lat i nigdy nie miałam nawet jednej stresowej sytuacji, że jestem w ciąży czy cuś Smile
Powrót do góry
malwinka88

PostWysłany: Pią Mar 07, 2008 9:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak wiem. I tak sobie myślę, że tu bardziej chodzi o moją psychikę. Straszna ze mnie panikara i to chyba jest główna przeszkoda. Na tabletki będę jeszcze miała czas i ten temat jest załatwiony, tylko teraz muszę się przełamać Smile Ale na wszystko przyjdzie odpowiednia pora.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2