Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Martinextra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 6:30 pm Temat postu: |
|
|
ah zapomnialem pomaga tez na to chlorochinaldin H
aha i ważne pytanie CZY NOSISZ OKULARY?
-----edited by emilka----
kurcze, chłopie staraj się nie pisać bezpośrednio pod sobą kilku postów. jak chcesz coś dodać, to korzystaj z opcji "zmień". znajduje się ona w prawym górnym rogu każdego Twojego postu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gene
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 12:17 am Temat postu: |
|
|
Ja na miejsca na skórze które są suche używam takiego mleczka dardia. Jest bez recepty i uważam je za taki fajny środek do wielu rzeczy. Odpowiednik uniwersalnego kremiku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
endrjus
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam! Mam podobny problem co autor tematu. Przy nosie, między brwiami, na czole i w uszach mam suchą skórę. W tych miejscach pojawiają się również dość silne, swędzące zaczerwienienia. Stosowałem różne kremy i pomagają tylko doraźnie. Co może być przyczyną?
Tylko proszę bez odpowiedzi w stylu "udaj się do dermatologa". Na razie chcę spróbować czegoś samemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukluk
|
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 10:54 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Mam bardzo podobny problem co kolega w poprzednim poście. Skóra jest zaczerwieniona w okolicy nosa, brwi, głowy, a także na klatce piersiowej. Mam to już od prawie 10 lat i chodzenie do dermatologa nie pomogło bo każdy przepisywał inną maść (żaden nie wspominał o testach alergicznych), która pomagała ale tylko doraźnie. Najgorzej jest po goleniu, skura bardzo szczypie i jest czerwona. Czy może jest jakaś kuracja "tabletkowa"? Wiem, że kolega miał dawno temu kurację opartą o tabletki na trądzik, może i w tym przypadku też stosuje się coś podobnego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Katarzyna i Jerzy
|
Wysłany: Sob Lip 06, 2013 7:42 pm Temat postu: |
|
|
To wygląda jak łojotokowe zapalenie skóry, rzeczywiście trzeba lekarza. tymczasem możesz spróbować;
- toniki ziołowe, bezalkoholowe (wskazany kwas glikolowy),
- zioła wewnętrznie; nalewka z kosaćca różnobarwnego, echinacea, nagietek lekarski, herbata z pokrzywy, przytulii czepnej, uspokajająco; herbata z lawendy i rumianku.
Dieta lekkostrawna, bez ostrych przypraw, ciężkich tłuszczy (kurczak, żółty ser, pikle, grzyby w marynacie - wykluczone). Stosować zioła uspokajające, tonizujące układ nerwowy. Stosować zioła na przemianę materii, szczególnie wątrobę i regularne wypróżnianie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kolędra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sie 26, 2019 8:06 am Temat postu: |
|
|
Sama mam problem ze skórą.
Doradzicie jakiś gabinet w Rzeszowie do którego mozan się wybrać aby to skonsultować? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sie 26, 2019 9:50 am Temat postu: |
|
|
Najlepszym gabinetem jest moim zdaniem Artdermaclinic https://artdermaclinic.pl/ . Profesjonalny dermatolog, serdeczne podejście do klientów z problemami skórnymi, opieka , uśmiech i najwyższy standard zabiegów. Na miejscu na pewno powinni Ci doradzić jakiś dobry zabieg. Sama wykonywałam tam botoks na zmarszczki oraz regularnie co roku ( 2 razy do roku) chodzę tam na peelingi medyczne. Mam skłononść do przebarwień i te peeingi pozwalają mi się ich pozbyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneluna
|
Wysłany: Pią Paź 18, 2019 8:03 pm Temat postu: |
|
|
A spróbuj zacząć używać emulsji atoperal idealnie się sprawdza przy atopowym zapaleniu, pomaga mojemu dziecku i mi także pomógł w podobnym problemie, teraz nie mam już żadnych suchych plamek ani na twarzy ani na ciele. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|