Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aguska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 21, 2007 7:12 pm Temat postu: zajsc w ciaze w czasie karmienia piersia |
|
|
czesc!! w lipcu urodzilam dziewczynke i caly czas karmie ja piersia.slyszalam ze zaraz po porodzie jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze.z mezem bardzo chcemy miec dzieci jedno po drugim .od 4 miesiecy probuje zajsc ponownie w ciaze ale niestety bez skutku. niepotrafie obliczyc dni plodnie poniewaz jeszcze nie mam okresu . moze ktos potrafi nam cos doradzic. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Lut 21, 2007 8:04 pm Temat postu: |
|
|
zanim nie przestaniesz karmic to chyba nic z tego... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 12:05 am Temat postu: |
|
|
dokladnie,jesli karmisz i nie masz okresu to znaczy,ze nie masz owulacji,wiec sa male szanse na ciaze.pierwsza owulacja moze pojawic sie tuz przed pierwszym okresem po porodzie,jednak to zalezy jak czesto i jak dlugo bedziesz karmic.Ja nie karmilam wogole synka i okres powrocil po ok 7 tyg od porodu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 10:11 am Temat postu: |
|
|
Aga xs mam przyjaciolke ktora karmi piersia juz 9 miesiac i w Styczniu dostala okres mimo ze nadal karmi...to znaczy ze moze byc plodna?czy jest z nia cos nie tak??? Dzieki za odp . jak zwykle _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 2:20 pm Temat postu: |
|
|
Najczęściej miesiączka pojawia się do 6-8 tygodni po porodzie, ale jest to bardzo indywidualna sprawa. Dopóki kobieta karmi piersią, dopóty miesiączki mogą się nie pojawiać (lub występują później). Zazwyczaj jak skonczy sie polog to wystepuje krwawienie
Wind odpisala ci tez na pw , z twoja przyajciolka jest wszystko oki, czasem tak bywa to zalezy od organizmu i moze juz byc plodna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 2:29 pm Temat postu: |
|
|
hehe dzieki pituszka, uspokoilas mnie a posta wyzej napisałam bo myslałam ze nie widzisz mojej wiadomosci,ale to dobrze ze dobrze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Moja kolezanka karmila ponad rok czasu,a okres dostala po ok 8 m-cach.Tak wiec to indywidualna sprawa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 4:29 pm Temat postu: |
|
|
wind nie no widze wiadomosci tylko czasami nie moge wejsc na forum z braku czasu ale predzej czy pozniej zawsze odpisze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aguska
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 4:44 pm Temat postu: |
|
|
ja slyszalam ze karmiene piersia nie jest antykoncepcja i to jeszcze moja polozna powiedziala mi zebym uwazala bo teraz moge bardzo szybko zajsc ponownie.ale to pewnie zalezy od organizmu .dziekuje bardzo za odpowiedzi.teraz bede czekac na okres. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 4:51 pm Temat postu: |
|
|
pewnie ze to nie jest antykoncepcja polozna dobrze mowila.... jak dlugo karmisz okresu moze dlugo nie byc ale to nie oznacza ze go nie bedzie... tak jak napisalam wystepuje naczesciej po 6-8 tygodzniach ale wcale nie musi tak byc wiec z tym trzeba uwazac bo moze byc mala niespodzianka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|