Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 3:04 pm Temat postu: |
|
|
asia29 napisał: | Obecnie w aptekach wiszą plakaty informujące o tym, że mamy praw prosić o tańsze zamienniki leków. |
przecież o tym, że mamy prawo prosić o tańsze zamienniki (chyba, że na recepcie lekarz napisał NZ) wiadomo już było od 5 lat. więc nie wiem po co te plakaty.
choć zdarza mi się, że będąc w kolejce słyszę jak starszy pacjent wykłóca się z farmaceutą, że on nie chce tańszego zamiennika bo lekarz mu przepisał właśnie ten i on innego leku nie weźmie.
ale to już inna sprawa.
dzięki zamiennikom koszty mojego leczenia spadły z 200-300 zł miesięcznie na około 100-150zł więc zmiana bardzo duża |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 5:34 pm Temat postu: |
|
|
No starsi ludzie czasami nie potrafią pojąć o co chodzi, w sumie się nie dziwię, bo czasami ciężko jest ogarnąć o co w pewnych sytuacjach chodzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 1:21 pm Temat postu: |
|
|
Farmaceuta proponując tańszy zamiennik starszemu pacjentowi wykazuje swoją dobrą wolę i współczucie dla portfela tejże osoby. Natomiast trudno staruszkowi wytłumaczyć, że lek o innej nazwie ma taki sam skład jak ten zapisany na recepcie przez lekarza. Na jedno to ja się nie dziwie starszym osobom, że wszędzie dopatrują się spisków i oszustwa.... żyjemy w tym a nie innym kraju, gdzie współczucie, dobroć, życzliwość i empatia są niezwykle rzadko spotykanymi cechami tak więc każdy woli uważać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tullac
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 3:38 pm Temat postu: |
|
|
A ja zauważyłem w aptekach, że jest wręcz przeciwnie - starsze osoby same dopytują o te zamienniki i często odchodzą z niczym, jeśli takiego nie ma. Strasznie to smutne moim zdaniem, że nie moga sobie pozwolić na coś, co jest ważne dla ich zdrowia. Zawsze okropnie mi ich szkoda... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anetka02
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 18, 2013 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Najlepszym zamiennikiem leku jest spacer po świezym powietrzu |