Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WhiteRabbit
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2016 6:04 pm Temat postu: Zapadnięte oczy choroby |
|
|
Od jakiegoś roku mam problem z bardzo dużymi cieniami pod oczami, oczy wydają się jakby zapadnięte. Lekarz rodzinny jakoś nie za bardzo jest pomocny w tym temacie... Czy to może być objaw jakiś chorób? Jeżeli tak, to jakich? Męczy mnie już maskowanie tego makijażem, a jestem jeszcze młoda i chciałabym jakoś wyglądać w miarę normalnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
teranka
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2016 1:24 am Temat postu: |
|
|
Ciężko powiedzieć, nie znając Twojej historii medycznej, ale wiem, że np. worki pod oczami mogą wynikać z choroby nerek - wtedy też można zaobserwować obrzęk dolnych powiek,
poza tym brązowa skóra wokół oczu może być związana z zaparciami czy chorobami wątroby, ale nie wiem jak to u Ciebie dokładnie wygląda |
|
Powrót do góry |
|
|
|
GlenSzwedacz
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Mar 02, 2016 3:02 pm Temat postu: |
|
|
może to być zwykłe przemęczenie, składające się z kilku miesięcy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
plumm
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Zrób sobie morfologię bo może to anemia? Jesteś też blada, nie masz apetytu a ciągle masz bóle i zawroty głowy? Jest dużo chorób, których objawami mogą być zapadnięte oczy. Przychodzą mi też na myśl choroby wątroby i woreczka żółciowego. Jeżeli twoje sińce pod oczami mają żółta barwę to właśnie to. Tutaj objawami będą też wzdęcia, zaparcia, gorzki posmak w ustach, mdłości, zmęczenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maxineczka
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 3:41 pm Temat postu: |
|
|
Zapadnięte oczy mogą być spowodowane nietolerancją pokarmową lub alergią pokarmową. Zrobiłabym też badania w kierunku bakterii, pasożytów i grzybów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|