Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nitrox
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 6:28 pm Temat postu: Zapalenia ropne - temat zbiorczy |
|
|
Mój tata miał ostatnio problem z zębem, bardzo go bolał, etc. Poszedł do dentysty (niestety nie prywatnie, a z NFZ) i ten mu go wyrwał, bo stwierdził, że nic się nie da zrobić. Wszystko było ok przez 1 dzień, potem zaczęła się z dziąsła ropa wydobywać i tak już 5 dzień pluje tą ropą. Był z tym jeszcze raz u tego samego kolesia, ale ten stwierdził, że "tak musi być", nie chciał się bawić w nacinanie, etc, że może się zrobić zakażenie. Moim zdaniem to jakiś konował, który chce się pozbyć problemu. Niech ktoś powie, normalne to jest?
Proszę nadawać tytuły bardziej sugerujace problem.
Tytuł zmieniłam.
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze odzew "tak musi być" wynika z głupoty tego lekarza. Powinien się tym zająć Z zębami nie ma żartów. Może dojść do innych nieprzyjemnych dolegliwości. Lepiej udaj się do normalnego stomatologa. PzD |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 9:31 pm Temat postu: |
|
|
ja tylko dodam ze tak to jest jak idzie sie do panstwowego...odwala chałe i po krzyku, a potem tłumacza sie ze wszystko ok, prawidłowa reakcja. Lepiej wydac juz 50zł i miec spokoj na pare ładnych lat? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 11:55 pm Temat postu: |
|
|
no epwnie ze to nie powinno tak byc, pojawienie sie ropy gdziekolwiek to zwiastuje jakas infekcje wwiec lepiej idzcie do innego lekarza prywatnie, bo z zebami nie ma zartow |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bodzio.x
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 10:55 am Temat postu: Ropa pod zębem do usunięcia. |
|
|
Witam
Pod zębem który jest do usunięcia prawdopodobnie zgromadziła się ropa, ból powiekszonego w tym miejscu dziąsła i delikatnie spuchniety policzek. Przed usunięciem zeba chcę sie pozbyć tego zapalenia. Chyba na to może zadziałać tylko antybiotyk ale dopiero po weekendzie moge odwiedzic dentyste wieć mam pytanie czy antybiotyk NOVAMOX 1000 z 100mg amoksycyliny bedzie odpowiedni?
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 11:07 am Temat postu: |
|
|
Jeżeli idzesz do dentysty to wszystko powinien ci zrobić, a co do antybiotyku to niestety ale go nie znam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 2:34 pm Temat postu: |
|
|
no wiesz, amoksycyklina powinna pomóc, choć najlepiej byłoby zbadać, co to za bakteria. ale w ogóle nie rozumiem, chcesz sobie sam dawkować antybiotyk czy zaproponować akurat ten lekarzowi? bo pierwszej opcji nie polecam za bardzo. prawdopodobnie i tak przed ekstrakcją zęba będziesz musiał to wyleczyć. do wizyty u lekarza możesz płukać roztworem z szałwii. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
grep
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 11:14 pm Temat postu: ropa pod zębem ? - posmak ropy ? |
|
|
witam,
mam pytanie od dluzszego czasu walcze z dziwnym posmakiem i zapachem ropy w ustach odbylem wizyty u laryngologa ktore nic nie wykazaly oraz gastroskopie ktora rowniez nic nie stwierdzila a posmak i zapach ropy nadal w ustach jest po wszystkich madaniach zastanawiam sie czy to nie jest przypadkiem ropa ktora moze zbierac sie w okolicy zeba gdyz od 1,5 roku temu zauwazylem obok ostatniego zeba zgrubione strasznie dziaslo ktore nie boli ale wyraznie widac iz jest zgrubienie pod ktorym moze sie zbierac ropa. Czy po tym zdjeciu ktore dolanaczam mozna cos wywnioskowac ?
podejrzane zgrubienie oznaczylem
------Link usuwam ------------ /mala_mi
Z gory dziekuje za informacje.
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bianka16
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 3:07 am Temat postu: |
|
|
Wybierz się do stomatologa, on powinien rozwiać Twoje wątpliwości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 10:01 am Temat postu: |
|
|
Mnie to wygląda na ropień okołozębowy. Idź do stomatologa. Zrobi z tym porządek _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|