Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
on30
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 12:52 pm Temat postu: Zapalenie krtani a leczenie jodem! |
|
|
Witam i mam pytanie, moja 2-letnia córka zachorowała na zapalenie krtani, czy mogę wybierać się z nią nad morze na powiedzmy dodatkowe leczenie zwiększoną ilością jodu (poprzez normalne oddychanie). Czy nie skomplikuje taka wycieczka jej dotychczasowego stanu? Czy może są wskazane takie "kuracje"? pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trinitrotoluen Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Możesz jechać nad morze, możesz jechać w góry, do lasu, gdziekolwiek nie pojedziesz to z powietrzem tyle samo jodu zaabsorbujesz przez płuca - czyli NIC.
Jod nie wchłania się z powietrza (no, może jakieś 0,01% zapotrzebowania się wchłonie przypadkiem ), może być dostarczony JEDYNIE z pokarmem.
Ponadto głównym narządem docelowym dla jodu jest tarczyca a nie krtań, oprócz tarczycy korzystają też i ślinianki ale one i inne narządy to się praktycznie nie liczą w tym bilansie. _________________ Fide, sed cui, vide! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
errera
|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 5:23 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie możesz wybrać się na taką wycieczkę, ale mam nadzieje, że masz świadomość, że zapalenie krtani leczy się antybiotykiem!!? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 9:22 pm Temat postu: |
|
|
[b]errera zlituj się kobieto! i patrz na daty wysyłanych postów.
poprzednie pochodzą sprzed 2 lat! sorry, ale to już "trochę" nieaktualne.. [/b] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|