Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
qwwewq
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 11:42 pm Temat postu: zapalenie pęcherza po escapelle? |
|
|
Witam. Wczoraj w związku z niezabezpieczonym stosunkiem wzięłam tabletkę Escapelle. Dzisiaj przez cały dzień mam typowe objawy zapalenia pęcherza - częste oddawanie moczu połączone z pieczeniem. Czytałam, że zapalenie pęcherza może być spowodowane tabletkami antykoncepcyjnymi, które zmieniają pH w pochwie - czy możliwe więc, że u mnie wynika ono z przyjęcia Escapelle? Nie zalicza się do skutków ubocznych wypisanych na ulotce, a dodam, że jakichkolwiek innych działań niepożądanych po tabletce nie doświadczyłam.
Z drugiej strony, czy może chodzić tutaj o jakąś infekcję, ponieważ było przejście ze stosunku analnego na waginalny?
No i kolejna sprawa, miał ktoś może podobny problem i wie jak najszybciej i najbardziej "domowym sposobem" pozbyć się tego zapalenia?
--------edited by emilka------------
temat przeniosłam do odpowiedniejszego działu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 11:52 pm Temat postu: |
|
|
napewno esc nie ma nic do rzeczy. predzej wymioty a nie pieczenie.
napewno było tak jak napisałas.. przejscie z analnego do waginalnego. po 1 to bardzo niehigieniczne jesli nie zastosowaliscie gumek.. przenosisz bakterie z odbytu wprost do pochwy, wiec nie dziw sie ze piecze Cie. kup sobie lacibios femina w saszetkach i podmywaj sie nimi przez pare dni. jesli pieczenie nie minie idz do gin. no i wstrzymaj sie z sexem poki nie minie dolegliwosc. a nast razem uzyjcie gumek jesli bedziecie uprawiac sex analny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
qwwewq
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 12:47 am Temat postu: |
|
|
Ok, dzięki. Następnym razem na pewno bardziej pomyślimy.
A to lacibios femina może być w kapsułkach i doustnie, w razie gdyby w saszetkach nie było?
I tak mi się teraz nasunęło odmienne pytanie, z innej beczki. Jeśli chodzi o to Escapelle to jeśli zostało łyknięte w 6. dniu cyklu, to można od razu w kolejnych dniach współżyć? (Rzecz jasna jak już się pozbędę moich problemów). No i po kolejne, tabletka ma zapobiec owulacji, a więc to znaczy, że w tym miesiącu w ogóle nie dojdzie do jajeczkowania? To jest możliwe w biologii? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 12:48 pm Temat postu: |
|
|
esc nie zapobiega owulacji.
pomyliłas tabletki.
to własnie tabsy antykoncepcyjne maja za zadania nie dopuszczenie do owulacji, hamuja cały jej proces.
cały watek odnosnie ESc masz tutaj ->
http://www.biomedical.pl/forum/-vp100317.html
poczytaj sobie. owulacja bedzie chyba ze bierzesz tabletki anty, jesli nie to napewno bedzie. moze zdarzyc sie ze nastapi cykl bezowulacyjny ale Ty nawet o tym nie bedziesz wiedziała..chyba ze pojdziesz do gin w odp. dniu cyklu.
a co do Lacibios...to nie wiem czy kapsulka to to samo co saszetka..z saszetki zrobisz roztwor ktorym sie podmyjesz a tabletke połkniesz. ja bym poszukała saszetek. ale Twoj wybor _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 12:53 pm Temat postu: |
|
|
lacibios femina jest probiotykiem dla kobiet i jest w kapsułkach (działa na układ moczowo-płciowy)
lactacyd femina to płyn do higieny intymnej
tantum rosa to saszetki do przemywania okolic intymnych
nie wiem, o które wind chodziło, ale ogólnie wszystkie te środki warto mieć w domu
co do pęcherza polecam jeszcze żurawinowe prouro, picie dużej ilości płynów i czeste oddawanie moczu. jeżeli po kilku dniach nie przejdzie - do lekarza!
i na przyszłość: jeżeli chcecie uprawiać seks analny i waginalny, to najpierw waginalny potem analny a analny ogólnie lepiej w gumce, bo też może dojść do infekcji cewki u mężczyzny bakteriami kałowymi...
co do pytań o escapelle, to ten cykl może zostać zupełnie rozregulowany i owulacja moze wystąpić później lub wcale - różnie bywa. w tym cyklu bym stosowała skuteczne zabezpieczenie przed ciążą _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|