Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lilka5
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2014 8:49 pm Temat postu: Zapalenie pęcherza? |
|
|
Dzisiaj chwycił mnie mocny ból w okolicy podbrzusza i łonowej. Z czasem dołączyło do tego uczucie ciągnięcia w stronę cewki moczowej, ktota też była bardzo wrażliwa i czasami piekła.
Ból był bardzo ostry w momencie dużego parcia na cewkę mimo nie możności oddania moczu. Po oddaniu moczu parcie ustąpiło, ale ból w okolicy łonowej i ciągnięcie w stronę cewki się utrzymuje.
Czy może to być zapalenie pęcherza moczowego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
PrettyWoman
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Mar 17, 2014 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Czy podczas oddawania moczu lub po, pojawiało się również uczucie pieczenia? W gruncie rzeczy to większość wymienionych przez Ciebie objawów pasuje właśnie do zapalenia pęcherza moczowego...
Wiesz jak to jest z szukaniem przyczyny choroby na internecie, może na to wskazywać wiele chorób.. tutaj mamy jednak spore prawdopodobieństwo, że to właśnie jest zapalenie... najlepiej zdiagnozuj to u lekarza Mam nadzieję, że się go nie boisz! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
poklask
|
Wysłany: Pią Maj 23, 2014 7:25 am Temat postu: |
|
|
W sytuacji częstych infekcji powinno zrobić się badanie urodynamiczne. bada czynność/funkcjonowanie pęcherza i z tego powodu nawet znieczulenia nie wchodzą w grę. O ile wiem, ciężko byłoby wykonać ekwiwalentne, a pozbawione nieprzyjemnych doznań badanie. Ale przynajmniej poznasz przyczynę nawracających infekcji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karina22 Spamer
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2014 9:56 am Temat postu: |
|
|
Cześć Wydaje mi się, że tak :/ Niestety ja mam przewlekłe zapalenia pęcherza i cały czas byłam na tabletkach przeciw zapalnych. Od kiedy przeczytałam porady i stosuje się do nich, tzn jem zdrowe posiłki i ubieram się cieplej problem pojawia się bardzo sporadycznie Dodatkowo nie wyobrażam sobie dnia bez żurawiny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MartyKot Spamer
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2017 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Objawy zapalenia pęcherza moczowego: ból przy oddawaniu moczu (dyzuria), któremu może również towarzyszyć pieczenie,częstomocz, czyli częste oddawanie moczu lecz małymi porcjami,ból w okolicy nadłonowej,
tkliwość w okolicy nadłonowej,nietrzymanie moczu,krwiomocz,
nieprzyjemny zapach moczu.U osoby chorej na zapalenie pęcherza moczowego może oczywiście występować tylko jeden z objawów, a niekoniecznie wszystkie razem. Zauważając jednak którykolwiek z nich pacjent powinien zgłosić się niezwłocznie do swojego lekarza rodzinnego. Rozpoznanie wstępne może być na ogół postawione na podstawie zgłaszanych objawów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ariela
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2017 1:47 pm Temat postu: |
|
|
Każdy taki problem warto skonsultować z lekarzem. Jeśli nie możesz kup sobie w aptece urofuraginum max, warto nim zrobić pełną kurację aby infekcja nie wróciła. Dodatkowo pij dużo wody zakwaszonej wit. c albo kup wit. c i ją też bierz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lineska
|
Wysłany: Sro Mar 29, 2017 2:36 pm Temat postu: |
|
|
Ja biorę urofuraginum max, szybko działa i zawze w takich podbramkowych sytuacjach pomaga, fajnie że teraz trzeba brać mniej tabletek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paulkrz
|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2017 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie jestem po wyleczeniu lekkiej infekcji pęcherza, niech żyje wiosna... Też brałam urofuraginum max, ale mój lekarz oprócz tabletek zalecił mi też picie naparów z pokrzywy i dużo owoców. Mówił, żeby nawet już po wyleczeniu jeść gruszki, jabłka i suszone śliwki, profilaktycznie. Przede wszystkim proponuję jednak zakrywać nerki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2017 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Po ilu dniach takiej kurcji powinno być lepiej?? Ja mam podobnie, zmarzłam i znów się zaczyna cóś dziać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2018 10:38 am Temat postu: |
|
|
u mnie po kilku dniach zawsze jest lepiej, ale trzeba pamiętać by brać przez 7-8 dni, by dobrze wykurzyc te bakteie. W czasie takiej kuracji trzeba dużo pić i lepiej ogarniczyc cukier |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|