Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rotate
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 5:38 pm Temat postu: Zapalenie refluksowe przełyku |
|
|
Witam. Wczoraj w nocy obudziłem sie z powodu bolacego zebai zarzyłem 2 tebaletki. Mniej wiecej wtedy czułem cos dziwnego jakby mi lekko stało w przełyku ale nieprzejmowałem sie tym, bardziej zebem. Dzis rano czułem podobne uczucie i myslałem ze to przejdzie. teraz zaczynam sie tym juz troche przejmowac. Po kazdym posiłku badz picu czegos ciepłego czuje bol w przełyku, mniej wiecej na srodku klatki piersiowej, tak jakby cos tam utkwiło lub powstał jakis guz, gruczoł czy cos podobnego. Oprucz czasem odbija mi sie po posiłku. Pytanie brzmi co to morze byc i czy czekac az to przejdzie czy isc do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bochen
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 6:14 pm Temat postu: |
|
|
mam to samo, nie bylem u lekarza, ale tak mi wszyscy mowili ze to jakis reflux czy reflex czy cos takiego, ale ja mysle ze to wrzody... niech ktos sie wypowie kto o tym cokolwiek wie pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 10:42 pm Temat postu: |
|
|
tak tak - reflex
Na pewno nie refleks, a refluks jeżeli już.
Też bym obstawiła tę opcję...
Myślę, że to zapalenie refluksowe przełyku.
Trzeba zbadać endoskopem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bochen
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 10:50 pm Temat postu: |
|
|
o fucking shit... to brzmi jak wyrok... ciezkie to w leczeniu jest?? i czy wogole da sie to wyleczyc?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Ja raczej nie stawiam na refluks,bo przy tym sa tez inne dolegliwosci takie jak np zgaga.Ja sama mialam refluks,ale zaraz po urodzeniu i jakos sam sie wchlonal,ale sa przypadki,ze trzeba operowac.Poza tym gdyby to byl refluks to juz dawno bys odczuwal jakies dolegliwosci.Jednak dobrze by bylo jak bys poradzil sie lekarza. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nedrin
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście nie mogę zagwarantować, że to właśnie ten powód, ale możliwe, że w przełyku utknęła jedna z tych nieszczęsnych tabletek, które połknąłeś w nocy. Właśnie dlatego tak ważnym jest, by wszelkie tabletki popijać dużą ilością płynów - o czym zresztą zawsze jesteśmy informowani w ulotce.
Sugeruję, by jeśli objawy nie ustąpią udać się do lekarza i opowiedzieć o tym. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 4:26 pm Temat postu: |
|
|
ja bym przeszła się do lekarza. to nic nie boli, a jest się o wiele spokojniejszym:)
pozdrówka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
andlena
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 4:53 pm Temat postu: ból gardła promieniujący do ucha i głowy |
|
|
Witam
Od kilku lat mam ból lewej strony gardła , który promieniuje do lewego ucha i do góry , do lewej strony głowy. Badał mnie laryngolog w szpitalu- stwierdził że gardło jest jak po refluksie. Przepisany - Gasek. Ale ten ból wraca, teraz łykam gasek już chyba 2 miesiące i dalej to samo- dzień bez bólu, dwa dni bólu i tak na okrągło. Ból gardła cały czas dokładnie w tym samym miejscu- pod lewym migdałkiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|