Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
basstek1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 11:40 pm Temat postu: Zapomniana pigułka.... |
|
|
witam.
mam takie pytanie:
moja żona zażywa microgynom od 3 lat,wczoraj zapomniala pigulki, to byla 7 tabletka w nowym cyklu i wczoraj wspolzylismy...jakie jest prawdopodobienswto ze zajdzie w ciaze dzis zazyla obie na raz...
pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 7:54 am Temat postu: |
|
|
Po pierwsze popełniła duży błąd biorąc zapomniana pigułke. Na każdej ulotce jest napisane aby tego nie robić!
A co do tego czy mogła zajśc w ciążę, Uważam że nie. Bierze proszki od 3 lat i heżeli robi to w miare rególarnie to taka zapomniana pigułka nie powoduje utraty antykoncepcji.
Nie ma szans na ciążę.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
basstek1
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 9:23 am Temat postu: |
|
|
dzieki za odpowiedz....chcialbym sie dowiedziec jeszcze dlaczego nie powinno brac sie tej zapomnianej pigulki?zawsze wydawalo nam sie ze jednak powinno sie ja zażyc.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2006 9:29 am Temat postu: do 36 godzin |
|
|
Jeżeli zapomniałaś o przyjęciu pigułki, to policz ile godzin minęło od czasu, w którym przyjęłaś ostatnią pigułkę (pigułki należy przyjmować codziennie, najlepiej zawsze o tej samej porze):
jeżeli minęło mniej niż 36 godzin - połknij natychmiast pominiętą pigułkę, a kolejną pigułkę przyjmij o zwykłej porze.
jeżeli minęło więcej niż 36 godzin - połknij pominiętą pigułkę, a kolejną pigułkę przyjmij o zwykłej porze. Jeżeli po tym okresie miałoby dojść do stosunku, to przez następne siedem kolejnych dni powinnaś stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (Postinor, środki chemiczne lub mechaniczne). Jeżeli w danym opakowania do zastosowania pozostało mniej niż 7 pigułek, to po ich zakończeniu powinnaś natychmiast rozpocząć przyjmowanie pigułek z następnego opakowania (przez całe 21 dni).
jeżeli nie minęło jeszcze trzy godziny od przyjęcia ostatniej pigułki a z jakichś względów doszło u ciebie do wymiotów lub wystąpiła biegunka, to można przypuszczać że lek mógł się nie wchłonąć. W takich sytuacjach, kolejną pigułkę należy zażyć jak tylko ustąpią nudności i wymioty. Jeżeli jednak biegunka i wymioty trwały dłuższy czas, to w celu ustalenia dalszego postępowania warto zwrócić się do lekarza.
a poza tym to nie znalazłam nigdzie dlaczego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Siwy Gość
|
Wysłany: Nie Mar 26, 2006 4:59 pm Temat postu: |
|
|
Mam taki problem.. Moja dziewczyna zażywa tabletki anty koncepcyjne od 5 miesięcy i ostatnio zapomniała wziąść tabletki, a w ten dzień się kochaliśmy.. (Ale do niczego nie doszło) I własnie jej sie skończyły tabletki i tą co zapomniała zjadła na samym końcu.. Teraz miała mieć okres i jej się spóźnia.. Powiedzcie mi czy to moze być ciąża?.. Prosze o szybką odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Mar 26, 2006 6:22 pm Temat postu: |
|
|
Ile jej sie spóźnia ten okres i kiedy się kochaliście |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie Mar 26, 2006 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Spóźnia sie jej już 3 dni a kochaliśmy się 10 marca.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Mar 27, 2006 9:17 am Temat postu: |
|
|
Kupcie test w aptece i niech go zrobi zgodnie z informajcami na ulotce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
girasol85
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:21 pm Temat postu: Pominięta tabletka |
|
|
zapomnialam wziasc 7 z kolei tabletki z opakowania cilest nastepnego dnia wzielam normalnie a po 3 dostalam slaby okres znaczy krwawienie mimo ze dalej biore normalnie tabletki
co to oznacza?
kochalam sie w dzien przed zapomnieniem czyli wtedy zazylam tabletke a nastepnego dnia nie jaka jest mozliwosc zajscia w ciaze?please odpiszcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Musisz się zabezpieczać dodatkowo przez tydzień, np. prezerwatywą.
Powinno być wszystko w porządku. Nie ma możliwości, byś była w ciąży.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|