FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marecki27-1979
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 1:17 pm Temat postu: zapytanie o rdzeń kręgowy po wypadku |
|
|
Witam!
Chciałem zapytać jak długo powinienem leżeć w szpitalu po wypadku. Leżałem 12 dni,wypisałem się na własną prośbę z powodów osobistych.Miałem wypadek po którym stwierdzono po wykonaniu rezonansu ,cytuję "badanie tomografii rezonansu magnetycznego kręgoslupa L-S wykonane na odcinku Th11-S1,w sekwencji TSE,w obrazachT1 i T2-zaleznych wykazuje wypukliny pierścienii włóknistych krążków międzykręgowych L4/L5 i L5/S1 o szerokości do 4 mm,modelujące przednią powierzchnię worka oponowego-na poziomie L5/S1 nie można wykluczyć nieznacznego uścisku korzeni nerwów rdzeniowych" . Dodam że wciąż czuję ból,lewego biodra,przechodzący do kolana i dalej do kostki,to samo z barkiem.
Czy dobrze zrobilem wypisując się ze szpitala wcześniej? Jak długo powinienem tam być? Czy dalszy pobyt miałby sens? Czy powinienem mieć rehabilitację jak tak to jakie ćwiczenia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 8:43 pm Temat postu: |
|
|
marecki27-1979 napisał: | Czy dobrze zrobilem wypisując się ze szpitala wcześniej? |
nie. moim zdaniem źle zrobiłeś.
polskie szpitale słyną z tego, że wypisują pacjentów najszybciej jak to jest możliwe.
jeśli więc nie chcieli Cię wypisać to znaczy, że jeszcze nie czas na wypis.
poza tym, ale mogę się mylić, wypisanie się na własne żądanie może być przeszkodą w uzyskaniu odszkodowania za wypadek/ czy tzw. szpitalnego (czyli wtedy kiedy pacjent ma płacone za każdy dzień w szpitalu)
no chyba, że nie masz zamiaru składać takiego wniosku.
zaznaczam jednak, że mogę się mylić więc radzę zasięgnąć jeszcze rady u kogoś bardziej zaznajomionego z przepisami.
co do ćwiczeń- radzę udać się do dobrego specjalisty. wszelkie wykonywanie ćwiczeń bez zalecenia lekarza może w tym przypadku okazać się ogromnym błędem i kosztować Cię bardzo wiele. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|