Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
RHIN
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 1:05 pm Temat postu: Zarost u dziewczyny. |
|
|
Cześć.Mam pytanie.Czemu u dziewcząt występuje "punktowy zarost" ? Chodzi mi o to ,ze dziewczynie rosną czarne włosy na klatce piersiowej i na poszczególnych punktach twarzy takich jak: policzki,podbródek,szyja.. ?? Jak sie tego pozbyć (na stałe),albo jak przeciwdziałać rozwojowy tego zarostu? Czy to wina hormonów,które przyjmuje wraz z zażywaniem tabletek antykoncepcyjnych? Czy można cofnąć ten proces?Co zrobić z tym fantem (Nie pisze o depilacji) Czekam na wasze propozycję,rady i rozwiązania problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 3:02 pm Temat postu: |
|
|
zarost u dziewczyny na klatce piersiowej? to napewno wina hormonow...wybierz sie jak najszybciej do lekarza...jesli tak działaja tabletki to radze zmienic je czym predzej _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
RHIN
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 1:20 am Temat postu: |
|
|
W tym rzecz,że zaczęły pojawiać się nawet przed braniem tabletek.Nie jest to typowo męski zarost,ale są to pojedyncze "czarne " włoski.Rosną coraz gęściej. Martwię się bardzo,bo boję się zwrócić uwagę dziewczynie.Nie wiem jak zareaguję,ale na pewno zrobi się jej przykro,a ja nie chce dołować ,tylko pomóc...
Powtarzam są to pojedyncze włosy,np: z 10 na klatce piersiowej ,na policzkach i szyi. Jak można to usunąć? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 11:04 am Temat postu: |
|
|
musisz ja wysłac do lekarza rodzinnego a tamten juz nakieruje na odpowiedniego specjaliste...kurcze jesli to jest wina tabsow to powinna jak najszybciej przestac je brac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Foka
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 10:45 pm Temat postu: |
|
|
popieram Wind, to na pewno wina testosteronu, który jest w tabletkach anty ma dziewczyna źle leki dobrane i są skutki uboczne, chyba... nie jestem lekarzem i nie wiem na pewno, ale to na bank są hormony _________________
PCO, starania 6 lat
laparo+elektro 15.10.2008
*+17.05.2009 Natalka 22tc pp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 9:54 am Temat postu: |
|
|
zgadzam sie, jak najszybciej niech pedzi do lekarza bo potem bedzie coraz trudniej sie tego pozbyc .... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 11:14 am Temat postu: |
|
|
RHIN napisał: | W tym rzecz,że zaczęły pojawiać się nawet przed braniem tabletek. |
dziewczyny, ale one zaczęły się pojawiać przed braniem tabletek jak zasugerował autor tematu... więc może wcześniej dziewczyna miała lekkie zaburzenia hormonalne? powinna zrobić wg mnie badanka. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 11:57 am Temat postu: |
|
|
niech zrobi te badania jak najszybciej a jeśli te włoski na twarzy są mocno widoczne to spróbuj ja nakłonić żeby raz dziennie przemywała je wodą utlenioną to po jakimś czasie zrobią się jaśniejsze i niebędzie ich aż tak widać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Kinia woda utleniona? a skory nie wybieli tak czeste jej stosowanie?
ja podtrzymuje zdanie ze lekarz to jedyny ratunek a nie stosowanie roznych cudownych preparatow
Emilka -faktycznie masz racje, włoski zaczely pojawiac sie przed tabsami,wiec to wina jej hormonow a nie tab.anty _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
drlubicz
|
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 10:53 am Temat postu: heh |
|
|
takie włoski wcale nie muszą być wynikiem nieodpowiedniej ilości hormonów. ja mam podobnie jak Twoja dziewczyna - punktowo rosnące włoski, miałam robione badania hormonalne okazało się że wszystko mam w normie. jeżeli zaś chodzi o usuwanie to można to robić pensetą. niestety nie jest to długotrwałe bo woski po tygodniu odrastają ale sa trochę słabsze. czynność tę należy powtarzać aby ładnie wyglądać porozmawiaj z nią o tym ale w sposob delikatny. możesz powiedzieć że zauwazyles ze punktowo rosną jej wloski i martwisz się czy to jest normalne. pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|