Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alexor
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 7:58 pm Temat postu: zarost u mężczyzn |
|
|
Witam ,
Mam 21 lat i moim problemem jest to , iż w pewnych miejscach nie mam zarostu na twarzy.Zwłaszcza widoczny ten problem jest pod brodą ,ponieważ mam tam po środku miejsce ok. 5x5 cm gdzie nigdy zarostu nie miałem i otoczone zarostem.Taka wielka pusta luka;/.Byłem dzisiaj u Pani Dermatolog i powiedziała mi ,że skoro nigdy nie miałem to niełysienie plackowate i zapewne wada wrodzona;/ Zapytałem czy jest szansa ,żeby zarost w tych miejscach urósł kiedykolwiek.Odpowiedziała ,że nigdy;/ Wolałbym jednak udać się do jakiegoś innego specjalisty i zasięgnąć Jego opinii ,ale nie mam pomysłu do kogo się udać ,bo problem jest nietypowy;/ Proszę o pomoc
Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paja2506
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 5:32 pm Temat postu: zarost |
|
|
mam takie pytanie , jesli chlopak 20letni nie ma zarostu na twarzy tylko ma zwykla cere to swiadczy o tym ze jeszcze nie odjrzal jako mezczyzna? wszyscy jego rowiesnicy a nawet mlodsi koledzy maja juz taki typowy twardy zarost jak to maja mezczyzni a on nie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Zarost nie świadczy o dojrzałości;). Są mężczyźni którzy mają bardzo delikatne zarosty i to normalne . A czy w innych miejscach też nie masz owłosienia? Czy dotyczy to tylko twarzy? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 6:13 pm Temat postu: |
|
|
paja2506, może być to oczywiście związane z późnym dojrzewaniem, poziom testosteronu prawdopodobnie u niego jest niższy niż u innych jego rówieśników .. z tego co słyszałam i czytałam wielu mężczyzn ma taki problem .. podobno olejek rycynowy przyśpiesza pojawienie się zarostu, ale nie wiem czy to jest prawda czy raczej mit .. może on wykonać badania na poziom testosteronu i będzie wiedział co i jak . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli zarost w innych miejscach jest a nie pojawił sie tylko na twarzy to nie widze problemu. Natomiast jeśli zarostu ogólnie nie ma to trzebaby było zbadać hormony _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wero01 Spamer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 27, 2017 2:02 pm Temat postu: |
|
|