Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
yrek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 3:40 pm Temat postu: Zaskórniki. |
|
|
Mam dosyc duzy problem, mam mnostwo zaskornikow. Prawie wszedzie. Cala twarz (glownie policznki, czolo, broda, dookola warg) i takze na szyi, karku, ramionach, plecach, klatce piersiowej, zdarzaja sie tez na udach.
Nie sa prawie w ogole widoczne, ale poprostu czuje ze mam cos pod skora.
Czy jest jakas skuteczna metoda na to?
Dermatolog czy kosmetyczka?
Dermatolog znajac zycie przypisze zel, masc, ktora nie pomoze, a kosmetyczka je wycisnie, ale one znow sie pojawia. Poza tym kosmetyczka chyba tylko z twarzy usunie.
Myje sie codziennie mydlem bakteriobojczym. Moze to wina diety?
A moze hormonow?
Prosze o pomoc, psychicznie mnie ten problem wykancza.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Hm, mydło bateriobójcze nic nie da- to jest wina bakterii w krwi więc nie tędy droga. Na rynku są takie plastry bodajże firmy Nivea- plastry na wągry. Mi to pomogło, co prawda głównie chodzi o nos, ale może też są na ciało. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
reynevan
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 7:14 pm Temat postu: |
|
|
Do tej pory nie potwierdzono wpływu diety na tworzenie się zmian trądzikowych, więc podejrzewam, że jeśli chodzi o zaskórniki, sprawa będzie wyglądała podobnie. Ja pozwolę się dołączyć do tematu i spytam, czy któraś z pań dostała trądziku po stosowaniu kremu Vaniqa? Moja druga połówka chce teraz namówić lekarza na kurację tym specyfikiem i chcemy wiedzieć jak często pojawia się taki efekt uboczny (do tej pory nie znaleźliśmy nikogo, kto by zdradzał takie objawy) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pryszcze
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 10:06 pm Temat postu: Trądzik |
|
|
Należy skonsultować się z lekarzem dermatologiem, który to przeprowadzi odpowiednie leczenie dostosowane do twojego problemu skórnego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alutka1956
|
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 8:41 pm Temat postu: |
|
|
leczenie trądzika jest bardzo trudne .Myślę że to jest sprawa hormonów.
Ja mam problem zawsze rano ze swędzeniem rąk ,uszu stóp, robią mi się duże czerwone bąble i jak wezmę zyrtex to po chwili przechodzi jest to nie do zniesienia .ale już od trzech dni staram się schudnąć -to znaczy zgubić w pasie parę kilogramów i jem mniej i wydaje mi się że to z jedzenia bo od trzech dni nie brałam tabletki.
Dodano po 1 minutach:
alutka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
noacne
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2011 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Musisz udać się do Dermatologa, ewentualnie do czasu wizyty możesz pójść do apteki a farmaceuta na pewno doradzi Ci coś, leki czy dermokosmetyki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iloonka
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Mi się cera bardzo poprawiła odkąd zaczęłam brać pigulki antykoncepcyjne Lesine. Lekarz niedawno mi zmienił, ale yrek musisz znaleść dobrego specjalistę dermatologa, przede wszystkim zrobić badania, krew, hormony itp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sirushi
|
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 12:53 pm Temat postu: |
|
|
ale zaskórniki to chyba nie tyle co trądzik, a zatkane pory! bo trądzik wygląda raczej inaczej, masz ropę pod skórą, a tu to w porach jest brud, tak myślę. plastry działają średnio, miałam jedne z japonii, ale one są dobre na zaskórniki, które trochę 'wystają'. tych z wewnątrz ci nie wyciągną raczej na 80%
ale z chęcią bym posłuchała jakiś sposobów na czarne kropki , bo sama potrzebuję c; |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aino
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 10:34 am Temat postu: |
|
|
a co z tzw. prosakami? można je samemu usuwać? |