Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mudiwola
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 3:13 pm Temat postu: Zdrowa woda? |
|
|
Ostatnio spędziłam 20minut wybierając butelkę wody mineralnej, ta jodowana, ta z błonnikiem ta taka..ta siaka..człowiek wariuje i nie wie już co kupić...jaka woda Waszym zdaniem jest najzdrowsza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majorka
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 3:23 pm Temat postu: |
|
|
kiedys ogladalam program i dietetyk opowiadal o wodach i wlasnie mowila że woda "Zywiec" jest najlepsza, i jeszcze jedna podala ale nie pamietam. pod wzgledem witamin i mineralow czy cos
Dodano po 2 minutach:
a i najważniejsze -niegazowana |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zimna_kropla
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 12:27 am Temat postu: |
|
|
jak to sie mówi woda wodzie nierówna ale powiem Ci kilka prawd: po pierwsze oligoceńska- nie możemy przechowywać dłużej niż 72h i to jeszcze tylko w lodówce i tylko w szklanym opakowaniu bo będą bakterie, mineralna- możemy trafić na nieprzebadaną bo badają ją tylko partiami// dlatego ja leje normalnie wodę z kranu - wodociągi się ciągle modernizują więc jakość wody też się polepsza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 9:25 am Temat postu: |
|
|
a ja zaś oglądałam program o wodach mineralnych i wychodziło, że żywiec to głównie reklama bo cena a jakość (ilość składników) to przepaść. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dinka
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Ważne by wybierać z głową. Patrzeć na skład i cenę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Żywiec Zdrój
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 9:46 am Temat postu: |
|
|
Witajcie,
W związku z tym, że w Waszej dyskusji wymieniłyście Żywiec Zdrój, chciałbym włączyć się do waszej dyskusji.
Często zapomina się, że głównym zadaniem wody nie jest dostarczaniem nam składników mineralnych, a nawadnianie organizmu. Dlatego też poziom mineralizacji wody nie może być miernikiem jej jakości. Żadna woda nie jest w stanie dostarczyć nam ich tyle, co odpowiednio zbilansowana dieta. Woda jest jej ważnym składnikiem, ponieważ pomaga ona transportować po całym organizmie te składniki odżywcze oraz minerały, które dostarczamy razem z pożywieniem.
Chciałbym w tym miejscu zaznaczyć, że Żywiec Zdrój to woda źródlana o niskiej mineralizacji (230 mg/litr), niskosodowa i niskosiarczanowa, o niskiej zawartości azotanów i azotynów oraz fluorków. Jest ona, wg opinii ekspertów z Państwowego Zakładu Higieny, odpowiednia na co dzień dla każdego bez względu wiek czy stan zdrowia. To właśnie dzięki odpowiedniemu składowi jest ona bezpieczna nawet dla tak szczególnych grup jak niemowlęta i dzieci czy kobiety w ciąży i karmiące piersią. Potwierdzają to specjaliści z Instytutu Matki i Dziecka oraz Centrum Zdrowia Dziecka.
W razie wszelkich pytań zapraszam również do kontaktu bezpośredniego: ekspert@zywiec-zdroj.pl.
Pozdrawiam,
Ekspert_Żywiec Zdrój |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ellenka
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2012 7:12 pm Temat postu: |
|
|
witam, podobno wodę oligoceńską to ja mam w kranie, aż mi się wierzyć nie chce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lena81
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2012 7:10 am Temat postu: |
|
|
ellenka napisał: | witam, podobno wodę oligoceńską to ja mam w kranie, aż mi się wierzyć nie chce |
A gdzie to leją wodę oligoceńską z kranu?? Może warto się przeprowadzić ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dagadana
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2012 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o wybór wody, to osobiście zdecydowanie bardziej jestem zwolenniczką wód mineralnych (przykładowo Muszynianka), niż naturalnych, o mniejszej mineralizacji. Inna sprawa, że picie w kółko samej tylko wody też się może w końcu znudzić Dlatego np. ostatnio, zwłaszcza jak były te upały, zaczęłam pić wodę z ogórkiem i miętą (pomysł zaczerpnięty stąd), która jest naprawdę niesamowicie orzeźwiająca:) Super sprawa, polecam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lexie
|
Wysłany: Pon Lip 16, 2012 3:24 pm Temat postu: |
|
|
Ja najbardziej lubię wodę źródlaną, bo mineralne mi nie smakują. Kiedyś piłam oligoceńską ale ją się powinno wypić w ciągu 24h (a nie 72h). Ostatnio piję Białowieski Zdrój |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|