Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hania7
Dołączył: 02 Cze 2011 Posty: 2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 6:29 pm Temat postu: Zdrowe i niskokaloryczne słodycze... |
|
|
Słyszeliście o słodyczach które nie niszczą zębów i mają mało kalorii? Dowiedziałam się, że są takie... To lizaki i landrynki słodzone ksylitolem. Udało mi się je zamówić usuwam Gosia85 Są dobre i zdrowe. Polecam...! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaliksa
Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 54
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Skąd: Koło
|
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 12:38 pm Temat postu: |
|
|
Nie wierzę w takie "nieszkodliwe" i zdrowe słodycze. Chyba że mówimy o owocach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aino
Dołączył: 20 Lip 2011 Posty: 7
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 10:32 am Temat postu: |
|
|
owoce w nadmiarze też mogą zaszkodzić - przecież są bogate w cukier!!! Ja np. jestem wielką zwolenniczką wali ryżowych i są to dla mnie fajne zamienniki słonych przekąsek czy słodyczy. Sa takie wafle smakow-Jumbo moje ulubione to ser z cebulką...pychota i ma mało kalorii. Oprócz nich sa też wafle oblane czekolada ktore na pewno są dużo zdrowsze od tradycyjnych batoników |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eko_fanka
Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 1:01 pm Temat postu: |
|
|
najlepsze są własne - pomieszanie różnych ziaren, słonecznika, żurawiny z miodem i jajkiem, zapieczenie w piekarniku i zdrowe kalorie są to. bo nie chodzi o niskokaloryczność, tylko o zdrowie kalorie, które się nie odłożą nam w boczkach..
przykładowy przepis:
25og ziaren słonecznika
3 białka
100g miodu
1/2 łyżeczki cynamonu, laska wanilii, sok z 1 cytryny
40g mąki pszennej (razowej lub orkiszowej, można dostać w ekologicznyh s.)
20g mąki zwykłej
20g margaryny
Wykonanie:
200g słonecznika zemleć, pozostały tylko rozdrobnić.
Białka ubić na sztywno, dolewając powoli miód, domieszać do ubitej piany cynamon, miąższ z laski wanilii i sok z cytryny. Wsypywać stopniowo zmielony słonecznik i mąkę razową. Lekko wymieszać. Blachę posmarować margaryną i oprószyć zwykłą mąką[zamiast można wyłożyć papierem pergaminowym]. Za pomocą 2 łyżeczek nakładać małe porcje ciasta i posypać rozdrobnionym słonecznikiem. Piec ~20 min w 180 stopniach C.
Smacznego!
Dodano po 54 sekundach:
najlepsze są własne - pomieszanie różnych ziaren, słonecznika, żurawiny z miodem i jajkiem, zapieczenie w piekarniku i zdrowe kalorie są to. bo nie chodzi o niskokaloryczność, tylko o zdrowie kalorie, które się nie odłożą nam w boczkach..
przykładowy przepis:
25og ziaren słonecznika
3 białka
100g miodu
1/2 łyżeczki cynamonu, laska wanilii, sok z 1 cytryny
40g mąki pszennej (razowej lub orkiszowej, można dostać w ekologicznyh s.)
20g mąki zwykłej
20g margaryny
Wykonanie:
200g słonecznika zemleć, pozostały tylko rozdrobnić.
Białka ubić na sztywno, dodać miód i cynamon, miąższ z laski wanilii i sok z cytryny. Wsypywać słonecznik i mąkę razową. wymieszać. Blachę posmarować margaryną i oprószyć zwykłą mąką[zamiast można wyłożyć papierem pergaminowym]. Za pomocą 2 łyżeczek nakładać małe porcje ciasta i posypać rozdrobnionym słonecznikiem. Piec ~20 min w 180 stopniach C.
Smacznego!
Dodano po 22 sekundach:
najlepsze są własne - pomieszanie różnych ziaren, słonecznika, żurawiny z miodem i jajkiem, zapieczenie w piekarniku i zdrowe kalorie są to. bo nie chodzi o niskokaloryczność, tylko o zdrowie kalorie, które się nie odłożą nam w boczkach..
przykładowy przepis:
25og ziaren słonecznika
3 białka
100g miodu
1/2 łyżeczki cynamonu, laska wanilii, sok z 1 cytryny
40g mąki pszennej (razowej lub orkiszowej, można dostać w ekologicznyh s.)
20g mąki zwykłej
20g margaryny
Smacznego!
Dodano po 19 sekundach:
najlepsze są własne - pomieszanie różnych ziaren, słonecznika, żurawiny z miodem i jajkiem, zapieczenie w piekarniku i zdrowe kalorie są to. bo nie chodzi o niskokaloryczność, tylko o zdrowie kalorie, które się nie odłożą nam w boczkach.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
johan
Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 4:07 pm Temat postu: |
|
|
Teraz dość często spotykałem się z zamiennikami cukru. Tylko, że drogi. Z jakiejś rośliny chyba. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tullac
Dołączył: 02 Lis 2011 Posty: 16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Skąd: Września
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 3:46 pm Temat postu: |
|
|
johan napisał: | Teraz dość często spotykałem się z zamiennikami cukru. Tylko, że drogi. Z jakiejś rośliny chyba. |
Stewia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
johan
Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Tak też czytałem, dość droga jeszcze. Ma jakieś składniki pozytywne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Krycha
Dołączył: 20 Gru 2011 Posty: 9
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 20, 2011 8:37 pm Temat postu: |
|
|
aja sobie kandyzowany imbir dzis kupilam
Cos rewelacyjnego! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dinka
Dołączył: 05 Kwi 2012 Posty: 26
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Kandyzowany imbir??? Do czego dodajesz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Werona
Dołączył: 06 Cze 2012 Posty: 2
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 06, 2012 9:47 am Temat postu: |
|
|
A wracając do stewi naprawdę dużo dobrego słyszałam o tym zamienniku cukru - jego niewątpliwą zaletą jest to, że w przeciwieństwie do słodzików nie zawiera aspartamu, który ma właściwości rakotwórcze (co skrzętnie chcą ukryć producenci słodyczy i słodzików). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|