FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Extremal
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 5:21 am Temat postu: |
|
|
Ja Ci współczułem, ponieważ wiem co czujesz - sam mam Zespół Klinefeltera. Jestem od Ciebie rok starszy, a wszystko zaczęło się rok temu. Od razu radzę Ci - odpuść sobie siłownię(ja też próbowałem, ze spokojem twierdząc, że to pewnie tylko chwilowe, że będzie lepiej) i po 3 miesiącach nie mogłem podnieść więcej niż 25 kg. Ze wstydu i upokorzenia zrezygnowałem, a potem kilka miesięcy później zorientowałem się, że mam Zespół Klinefeltera. Wiesz co jest najgorsze? Że żaden lekarz nie chce mi uwierzyć - a przecież są u mnie widoczne tego powikłania symptomy. Ja Ci radze - idź do endokrynologa i powiedz o wszystkim co masz, bo to nie przelewki. Jeszcze zostaniemy bezpłodni |
|
Powrót do góry |
|
|
|
chudy2001
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 2:39 pm Temat postu: Małe jądra i niedorozwój drugo i trzeciorzędnych cech płc. |
|
|
witam, mam 18 lat ale odstaje od rowiesnikow pod wzgledem miesniowym, wyglad ciała bardzo podobny do tego ktory objawia sie w zespole klinefeltera, ale z pewnymi wyjatkami, inaczej niz linijska nie jestem w stanie zmierzyc jader, 4cm, mniej wiecej, to chyba za duze jak na klinefeltera (ale tego nie jestem pewny, dlatego pytam), ale wygladam tez bardzo młodo (tak na 13-14 latka), mam opozniony głos ale przeszedłem mutacje, owłosienie jest na całym ciele, na twarzy jasne, rzadkie owłosienie (jestem ciemnym blondynem), i tez w odroznieniu od tego zespołu nie jestem otyły tylko chudy i to masakrycznie (mimo ze duzo jem) 180cm/55kg, kolejna roznica jest popęd ktory jest bardzo wysoki (krotko mowiac, staje rano, w poludnie i wieczorem), nie mam ginekomastii raczej (albo jej nie widze ;d)
a wiec istotne pytanie, czy zespół klinefeltera (wariant pesymistyczny) zawsze objawia sie przez małe jadra (czytalem ze wielkosci groszku) no ja mam wieksze i to sporo
po dwa, czytalem ze moze to byc zespol kallmana (bardziej pasuje do opisu) ale węch mam bo raczej czuje co mam teraz na obiad ;p
po trzy, czy kallman jest bezposrednio zwiazany zawsze z hipogonadyzmem poniewaz takze podejrzewam ze po prostu moge miec tylko i wylacznie ten hipogonadyzm (jadra nie funkcjonuja) ale mozna to leczyc i nawet byc plodnym, to jest wariant optymistyczny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|