FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kamil90
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 4:36 pm Temat postu: Zgrubienie, a moze odcisk na palcu? |
|
|
Witam!
Od prawie 2 lat mam problem z zgrubieniem albo odciskiem na palcu.
Na początku myślałem, ze to brodawka tzw kurzajka, smarowałem brodacidem, to tylko narobilem sobie bulu, na początku myślałem, że działa, ale potem zrobił się strup i odrosło.
Niestety nie mam zabardzo czasu isc do dermatologa, zbieram sie już kilka miesięcy i zebrać się nie mogę... Praca mi na to nie pozwala :/
Próbowałem to rozciąć, ale nic z tego, przebiłem to wczoraj szpilką na wylot i zobaczyłem, że pod skórą jest naskórek....
http://i52.tinypic.com/2nq6wr4.jpg - zdjęcie
ta biała kropka na tym, to jest od przebicia igłą i to tylko tak na zdjęciu widać. Byłbym wdzięczny za pomoc... Na drugim palcu jest ok.
Czytałem jeszcze, że na takie coś odmoczenie + smarowanie kwasem salicylowym, smarowałem to "Pasta Lassari" jest to pasta cynkowa z kwasem salicylowym, ale niestety nie widać zabardzo efektu, być może robie to za krótko :/
Chciałem jeszcze kupić plasty na odciski albo zgrubienie, ale wole już nie eksperymentować tylko poradzić się Was
Proszę o pomoc.[/url] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim nie przebijaj niczym tej narośli. Możesz sobie zrobić coś złego. Wypadałoby jednak zgłosić się do lekarza przynajmniej pierwszego kontaktu. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 11:07 pm Temat postu: |
|
|
a to nie modzel? modzele własnie maja to do tego ze sa "przyrosniete" do podłoza i ciezko je usunac i maja tendencje nawracania..
przejdz sie do dermatologa albo zapytaj rodzinnego...
na modzele jedyny ratunek to zabiej krioterapii. wszelkie masci,smarowidła i inne wynalazki mozna odstawic w kat..
pisałes o plastrach.. jesli byłby to odcisk to zszedłby po tych masciach ktore stosowałes... ja stawiam na cholernego modzela... ;/ ale nie mam pewnosci.wizyta u lekarza jest konieczna.zycze powodzenia
Dodano po 42 sekundach:
Ps- to sie wzieło samo z siebie? moze czyms sie oparzyłes? uderzyłes? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|