FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iris28
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 10:52 am Temat postu: Zgrubienie na kości pod okiem po urazie |
|
|
Witam serdecznie,
Przedstawiajac sprawę w skrócie: zostałam dosyć mocno uderzona twardym przedmiotem mniej więcej w miejscu gdzie kończy się kość pod okiem w pobliżu nosa, skóra uległa rozcięciu, poleciała krew i oczywiście wyskoczył siniak pod okiem, skóra zrosła się praktycznie odrazu, siniak i opuchlizna zeszły mniej więcej w 5 dni, ale została czerwonawa blizna i to co mnie najbardziej niepokoi - nieruchome zgrubienie na kości w miejscu uderzenia pod blizną - miejsce to jest trochę bolesne,ale nie jakoś szczególnie - czy to normalne? Czy zniknie po jakimś czasie, jak przyspieszyć gojenie blizny tak żeby była jak najmniej widoczna i co zrobić z tym zgrubieniem? Od zdarzenia minęły jakieś 3 tygodnie.
Z góry dziękuję za rady |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Są "kremy" na blizny, ale nie tak skuteczne. Udaj się do lekarza na oberwacje i spytaj sie czy tak ma byc. Często takie zgrubienia pozostaja, ale nie wiem jak w tym przypadku. PzD |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 2:34 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie. jak się zrobił zrost, to już pozostanie. a co do maści, to zapytaj się w aptece, bo wiele jest takich preparatów. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|