Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zgrubienie na kości pod okiem po urazie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iris28

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 14, 2007 10:52 am    Temat postu: Zgrubienie na kości pod okiem po urazie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie,

Przedstawiajac sprawę w skrócie: zostałam dosyć mocno uderzona twardym przedmiotem mniej więcej w miejscu gdzie kończy się kość pod okiem w pobliżu nosa, skóra uległa rozcięciu, poleciała krew i oczywiście wyskoczył siniak pod okiem, skóra zrosła się praktycznie odrazu, siniak i opuchlizna zeszły mniej więcej w 5 dni, ale została czerwonawa blizna i to co mnie najbardziej niepokoi - nieruchome zgrubienie na kości w miejscu uderzenia pod blizną - miejsce to jest trochę bolesne,ale nie jakoś szczególnie - czy to normalne? Czy zniknie po jakimś czasie, jak przyspieszyć gojenie blizny tak żeby była jak najmniej widoczna i co zrobić z tym zgrubieniem? Od zdarzenia minęły jakieś 3 tygodnie.

Z góry dziękuję za rady
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Zibi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Wrz 14, 2007 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Są "kremy" na blizny, ale nie tak skuteczne. Udaj się do lekarza na oberwacje i spytaj sie czy tak ma byc. Często takie zgrubienia pozostaja, ale nie wiem jak w tym przypadku. PzD
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Wrz 14, 2007 2:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właśnie. jak się zrobił zrost, to już pozostanie. a co do maści, to zapytaj się w aptece, bo wiele jest takich preparatów.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1