Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mnuka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 19, 2006 10:18 am Temat postu: Złamana kość ramienna [alkohol, odszkodowanie] |
|
|
Witam,
Mój brat ma złamaną kość ramienną i w związku z tym mam kilka pytań:
po 1.-zbliża się sylwester i wiadomo, że będzie alkohol - tylko czy mój brat mógłby wypić np. 3 do 4 drinków -jeśli kość dopiero się zrasta ? Bo wydaje mi się, że alkohol będzie wypłukiwał wapń... :/
po 2. -ani mój brat ani ja, nie myśleliśmy o odszkodawaniu, ale - przypadkiem dowiedzieliśmy, jak mężczyzna miał podobne złamanie, 3 miesiące bez pracy na zwolnieniu [o połowę niższa pensja] + rehabilitacja, ręka wiadomo, że jest inna niż przed wypadkiem i dostał 650zł odszkodowania - wydaje mi się, że za poniesione szkody to jednak b. mało. Mój brat już teraz wie, że będzie musiał chodzić prywatnie na rehabilitację, co będzie kosztowne.
Czy ktoś z Was może miał podobny wypadek? Ile odszkodowania szacunkowo się dostaje wtedy? Bo troche mnie to martwi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magda24
|
Wysłany: Wto Gru 19, 2006 11:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię. Ja jestem w podobnej sytuacji. Mam wieloodlamowe złamanie kości ramiennej z przemieszczeniem , wstawioną płytke i 10 śrub. Na zwolnieniu jestem ponad pół roku no i jeszcze drugie tyle będe jak nie lepiej.
Jeśli chodzi o alkohol to wiadomo dużo nie można pić , ale raz na jakiś czas troszke pije i nic mi nie jest .Oczywiście nie pije wodki tylko piwo lub winko. Wszystko z umiarem.
A co do odszkodowania to zależy w jakich okolicznościach doszlo do zlamania , oraz jakie mial ubezpieczenie.
Życzę zdrowia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mnuka
|
Wysłany: Sro Gru 20, 2006 1:06 am Temat postu: złamanie... |
|
|
Oj, to życzę powrotu do zdrowia, oby wszystko dobrze się skończyło, bo pewnie wypadek był ciężki :/
Mój brat miał wypadek w pracy i ubezpieczenie będzie z ZUSu..
Dzięki za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mnuka
|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 1:33 am Temat postu: Re: złamanie... |
|
|