Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Złamana kość strzałkowa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Handzel

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 8:33 pm    Temat postu: Złamana kość strzałkowa Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć
Dokładnie 8 tygodni temu grając w piłke złamałem trzon kości strzałkowej w 1/5 bliższej bez odłamów (pod kolanem)
Lekarz stwierdził że gips nie będzie potrzebny.
Stwierdził też ze za 6-8 tygodni będę mógł znowy biegać, itp

Natomiast tydzień temu po wizycie u innego ortopedy dowiedziałem sie że gre w piłke moge wznowić dopiero za około 3 tygodnie
W tym momencie noga jest sprawna w 90%

Czy ktoś miał podobny uraz?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 8:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Handzel Jeśli wystąpiło złamanie kości strzałkowej to żaden rozsądny ortopeda nie powie że po 3 tygodniach (chyba,że chodziło mu o 3 tygodnie po zakończeniu leczenia)od złamania można podjąć uprawianie sportu.Jest to termin 8 tygodni.
Powrót do góry
Handzel

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak
Jestem już 8 tygodni po złamaniu
Ale jeszcze mam trzy tygodnie oszczędzać noge
Co nie za bardzo mi pasuje, bo jak już pisałem nic nie boli.
Powrót do góry
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 7:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Handzel Można rozpocząć lekki trening,stosować masaże ale bez intensywnego wysiłku,proces powrotu powinien byś stopniowany.To,że nie boli nie ma znaczenia,zrost jest jeszcze słaby i przy większym urazie może ponownie nastąpić uraz.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1