FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kcfo
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 12:31 pm Temat postu: złamana noga-3 operacje i torbiel na jablku adama. pomocy |
|
|
Witam.
Mam 27 lat od 28.08.2009r. jestem zarejestrowany na bezrobociu wczesnej pracowałem ponad rok. Następnie była dość długa przerwa spowodowana rwą kulszową kręgosłupa, leżałem ponad rok bez ruchu. Wcześniej pracowałem 4 lata.
11.09.2010r. Szedłem z dziewczyną i na prostej drodze wywinęła mi się noga i upadłem na prawą stronę. Usłyszałem pękniecie kości i już wiedziałem ze to cos poważnego. Na pogotowiu zrobili mi usg i powiedzieli ze konieczna jest operacja…, co się okazuje? Konieczne są 3 operacje.
Nie biorę zasiłku, nie mam żadnych dochodów, żyje z utrzymania mamy, która sama zarabia najniższa krajową…
Czy mam możliwość starać się o jakieś dochody?
Tymczasowa renta, odszkodowanie, zasiłek…?
Jestem zdesperowany, co najmniej przez pół roku nie mogę podjąć pracy.
Co wiecej… wczoraj bedąc u lekarza dowiedziałem się, że mam torbiel na jabłku adama… i trzeba operować.
Rozpoznanie:
Skręcenie prawego stawu kolanowego. Uszkodzenie więzadła tylnego. Całkowite uszkodzenie więzadła krzyżowego przedniego. Uszkodzenie łękotki przyśrodkowej stawu kolanowego prawego – róg tylny. Naderwanie ścięgna mięśnia podkolanowego. Masywny krwiak. Oderwanie fragmentu kłykcia bocznego piszczeli.
Ehh… Dziękuję serdecznie wszystkim, tym którzy poświęcili swój czas na przeczytanie tego posta. Pozdrawiam i mam nadzieje że znajdzie się ktoś, kto będzie w stanie mi pomóc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Annegi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 11:39 pm Temat postu: |
|
|
Hmm... Gdyby nie była to prosta droga, tylko np. wystająca płyta chodnikowa, dziura o którą się Pan potknął, to by był wypadek w miejscu publicznym. Możliwe by było odszkodowanie od sprawcy, możliwe, że z ubezpieczenia oc tegoż sprawcy. Ktoś za chodnika, czy drogi jest odpowiedzialny. Odszkodowania z tytułu wypadków w miejscach publicznych i innych dotyczą sytuacji doznania uszczerbku na zdrowiu na skutek, np. przewrócenia na śliskiej, nieodśnieżonej lub nierównej powierzchni, ukruszonych schodach, potknięcia o niezabezpieczone fragmenty budowy lub remontu, np. studzienek kanalizacyjnych, upadku doznanego na skutek wpadnięcia w nieoznakowaną dziurę w chodniku, czy jezdni, przewrócenia się w sklepie, czy hipermarkecie, wypadek dziecka na placu zabaw z powodu niesprawnych urządzeń, wypadku w ośrodku wypoczynkowym, hotelu i innych. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Jeśli sprawa by dotyczyła Pana i byłby Pan zainteresowany, to proszę o kontakt tel. 512 610 442, na PW lub tez annegi@interia.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Paź 22, 2010 8:16 pm Temat postu: |
|
|
kcfo
o to czy należy Ci się renta musiałbyś zapytać w ZUSIE.
wydaje mi się, że możliwość uzyskania renty jest dopiero po 10 latach pracy. ale nie jestem pewna. przepisy się zmieniają więc trzeba pytać bezpośrednio w ZUSIE. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|