FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ladykazekage
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Witam, przepraszam jeżeli był taki temat, ale bardzo się teraz wystraszyłam. Miesiąc temu zmieniłam tabletki hormonalne które biore na trądzik, mianowice OC-35 na nowe tabletki które przepisała mi ostatnio ginekolog, ponoć dopiero weszły na rynek i według niej mają same zalety bo są zdrowsze dla organizmu - Atywia. Zostały mi do końca 4 tabletki, okres miałam dostać w niedziele za tydzień w okolicach wieczora, a tu psikus - dostałam godzinę temu. Nie wiem co mam teraz robić, brać tabletki do końca, mam oczekiwać miesiączki kolejnej za tydzień? - Bardzo proszę o odpowiedzi.. Tak jak zaleciła ginekolog kontynuowałam tabletki równo z cyklem, mianowicie skończyłam opakowanie OC-35 tydzien przerwy (był okres) i Atywia od razu.
Dodano po 9 minutach:
cholera.. zapomniałam dodać jeszcze, że pare dni temu miałam takie leciutkie plamienie.. teraz jest dużo większe to plamienie i na początku było bardzo ciemne prawie czarne.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 3:01 pm Temat postu: |
|
|
Przy zmianie preparatu takie sytuacje mogą na początku przyjmowania występować. Powinno się unormować wszystko do 3 opakowania.
Bierz tabletki normalnie według schematu. Jeśli sytuacje będą się powtarzały po przyjęciu 3 opakowania nowych tabletek, poproś lekarkę o zmianę. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|