Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magada79
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 2:26 pm Temat postu: Związek z rodzeństwem w tle? |
|
|
Witam! mam dosyć specyficzny problem,mianowicie mam wrażenie że moja dróga połowa wraz ze swoją siostrą tworzą dość osobliwą relacje zakrawającą o współuzależnienie!Ona jest obecna w każdej dziedzinie naszego życia opowiada jej o eszystkim,jestem w 7 m-cu ciąży ale to jej poświeca każdą wolną chwile! Wychodzą razem na imprezy,sms-y i telefony w środku nocy!!!!! Ona leczyła się z zaburzeń psychicznych cała rodzina żyła w poczuciu winy! wg.niej wszyscy są winni jej choroby z wyjątkiem jej samej!jest doskonałą manipulatorką nadużywającą alkoholu i przesiadującą całymi dniami na necie!,Mój mąż jest w stosunku do niej bezkrytyczny!!!!!To niszczy nasze wspólne życie!!!!A przedewszystkim odbija się na dzieciach!!!!!Pomóżcie mi nakierować na jakiś normalny tor te relacje!!! Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 5:47 pm Temat postu: |
|
|
twoj maz przezyl z twoja siostra tyle czasu ze skoro daje sie lawirowac to znak ze nie widzi nic i wydaje mi sie ze twoje pruby uswiadomienia mu czego kolwiek sa bez skuteczne. Ile macie dzieci?
Jakie zaburzenia psychiczne ona ma?
Alkohol to srodek ktory jej pomaga w przezwyciezeniu trudnosci psychicznych ? I od jakiego czasu go naduzywa?
Rozmawialas z nim na temat tego ze powinnien poswiecac ci wiecej uwagi bo jej teraz najbardziej potrzebujesz ? Jesli tak to co odpowiedzial? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
magada79
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 5:33 pm Temat postu: związek z rodzeństwem w TLE? |
|
|
Dziekuje Ci za odpowiedź na mój post a oto odpowiedzi na Twoje pytania: Ona choruje na odmiane schizofrenii zwaną depersonalizacją,ale świadomie nie przyjmuje leków,jest przekonana o pomyłce lekarzy!! Alkohol jest obecny u niej od ponad 2 lat, i stanowi dla niej ucieczkę od codzienności tak samo jak i net.. Mamy już z mężem dziecko,teraz oczekuje drugiego! chce być z Nim natomiast przeraża mnie to co sie między nami dzieje. Oczywiście rozmawiałam z Nim na ten temat,ale on twierdzi że tylko w ten sposób może ją pilnować i jej pomóc nie popełnić głupstw i oczywiście stwierdził że przesadzam(ale tego akurat sie spodziewałam) On sie obwinia za jej chorobę a ja nie potrafie mu uzmysłowić że to nie jego wina!!!!...Pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel.mat33
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2015 11:38 am Temat postu: |
|
|
Myślę, że najwięcej korzyści musi przynieść wspólna rozmowa. Powiedz co ci przeszkadza w jego zachowaniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2015 12:31 pm Temat postu: |
|
|
zwroc uwage na date postu!
jest sprzed kilku lat! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mazurka-mazurkiewicz
|
Wysłany: Sro Paź 07, 2015 1:49 pm Temat postu: |
|
|
to nie widziałaś wcześniej tej chorej relacji? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
joanna45
|
Wysłany: Pią Paź 09, 2015 10:00 am Temat postu: |
|
|
Tak, kilka lat minelo, szkoda, ze nie wiemy jak sie sprawy potoczyly. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
axel
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2016 12:03 pm Temat postu: odp |
|
|
koniecznie z tym coś trzeba zrobić, też chciałbym się dowiedzieć, co słychać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Haemowka
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2016 1:35 pm Temat postu: |
|
|
takie bliskie zwiazki rodzinne czasem naprawde zle oddzialowuja na relacje z mezem czy zona. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|