Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zwichniecie kostki

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
heather

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 5:22 pm    Temat postu: Zwichniecie kostki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

3 dni temu gdy wracalam do domu zwichnelam sobie kostke .Jak wrocilam do domu noga mi niezle napuchla . Potem pojechalam do szpitala tam kazali mi zrobic przeswietlenie . Nie wykazalo zlamania . Wiec wlozyli mi noge w gips i wypad .Powiedziano mi tylko ze mam lezec z noga do góry . Nic wiecej ... Ile moze zchodzic taka opuchlizna przy zwichnieciu ?? Przez ile ta noga bedzie bolala ?? Nie wiem nawet co jest dobrze z ta noga . Bo 2 dnia czulam w nocy ze noga mi opuchla jeszcze bardziej . Boje sie ze cos jest nie tak . POMÓŻCIE MI PROSZE !!!!!!!!!! Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na twoim miejscu wybrałabym sie do innego lekarza - jak dla mnie tamci popełnili podstawowy błąd - nie dali ci niczego na zlikwidowanie opuchlizny.Do tego mimo ze prześwietlenie nic niewykazało - włożyli ci kostkę w gips - to dziwne...
Powrót do góry
heather

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 5:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiedzieli mi ze mam trzymac kostke w gorze to moze zmiejszyc opuchlizne??
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 5:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na zmniejszenie opuchlizny sa odpowiednie leki - np. altacet do moczenia :/
Powrót do góry
annie

PostWysłany: Sob Paź 21, 2006 11:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

problem w tym ze gipsu nei ściągnie...

Gips nie musi być dlatego, że ktoś złamał nogę, wystarczy że jest ona mocno zwichnięta czy wykręcona i dają do gipsu, sama osobiście tak miałam i na opuchlizne mi nic nie dali od razu do gipsu.

Jeśli boli aż tak bardzo to idź po prostu do lekarza
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 9:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mnie tylko zastanawia dlaczego włożyli noge w gips skoro twierdzą ze nic nie ma - żadnego urazu - ale lekarze czasem idą na łatwiznę...
Powrót do góry
heather

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 10:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moge juz coraz bardziej ruszac noga . przed wlozeniem w gips powiedzieli tylko ze jest duzy obrzęk . jutro ide na kontrole ... co do opuchlizny to czuje ze wcale nie schodzi ale jak juz mowilam mniej mnie noga boli i moge nia bardziej ruszac
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 10:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

życze powodzenia i niech kostka szybko dochodzi do sprawności Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1