Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ambicja
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2014 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko zaczęło się od nagłych skoków ciśnienia, potem doszły napady gorąca – ale takie, że aż się rozbieram i nagle robi mi się strasznie zimno, krwotoki z nosa, trudności z przełykaniem, czasami nie mogę złapać oddechu i aż łzy mi się cisną do oczu. Jak mi zrobili ekg to wyszło niedokrwienie serca, w wynikach badań krwi bardzo podwyższone TSH, pozostałe rzeczy trochę za wysoko, trochę za nisko – rzadko kiedy w normie. Jestem przerażona, boję się, że to rak tylko lekarze chcą się upewnić i nic głośno nie mówią... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ambicja
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2014 10:51 am Temat postu: |
|
|
Co myślicie o diecie zgodnej z grupą krwi? Jest jakiś lepszy wyznacznik? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brukselka
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2015 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Przecież zdrowe życie nie musi oznaczać zrezygnowania z wizyt u lekarzy - wrećz przeciwnie Moja pani doktor, starsza i bardzo doświadczona kobieta, zamiast przepisywania tony tabletek dokształca mnie w zakresie zdrowego stylu życia na tyle, że po każdej wizycie mam niezdrowy nawyk pouczania wszystkich dookoła Dla mnie ważniejsze niz recepty są rozmowy z nią... Staram się nie faszerować lekami, ale kiedy trzeba to biorę - warto korzystać z dobrodziejstw medycyny a nie się męczyć. Nieważne, czy lubicie lekarzy czy nie - sprawdźcie się w teście o zdrowiu:) [zakaz umieszczania linków] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marysia22
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Nie trzeba chodzić na siłownię, aby skutecznie ćwiczyć (chyba, że chcesz ćwiczyć podnoszenie ciężarów ) Polecam mieszankę treningu siłowego, jak pompki, przysiady oraz cardio, czyli np. rower lub bieganie. Najlepiej zacząć od lekkiego wysiłku i przejść do umiarkowanego/średniego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martabielec
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 4:34 pm Temat postu: |
|
|
Też uważam, że zdrowy tryb życia może iść w zgodzie z zaleceniami lekarzy. Rozumiem, że jest wielu doktorów, którzy chcą od razu przepisywać leki i nie patrzą na człowieka całościowo dlatego warto szukać takiego, który będzie odpowiadał twoim poglądom itd. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KasiaeM124
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2015 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Od 4 lat zmieniłam totalnie sposób swojego życia. Zdrowa dieta + ruch. Czuję się jak Młody Bóg. Sama sobie się dziwię że mogłam żyć do tej pory inaczej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
galonus
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2015 10:31 am Temat postu: |
|
|
W sytuacji autorki lepiej postawić na życie w zgodzie z zaleceniami lekarza. Nie ma co ryzykować własnym zdrowiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
spanek
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2016 8:35 am Temat postu: |
|
|
Myślę, że trzeba znaleźć w tym wszystkim złoty środek. Tak będzie najlepiej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
frania20
|
Wysłany: Pią Lis 17, 2017 5:00 pm Temat postu: Leczenie |
|
|
Według mnie można leczyć się naturalnie, ale trzeba być pod kontrolą lekarza. Wykonujecie jakieś swoje domowe preparaty do leczenia, które Wam pomagają? Znalazłam na ten temat ciekawy artykuł http://www.gdansk4u.pl/lecznicze-mikstury-domowej-roboty/ Może kiedyś się skuszę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jenka
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2017 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Przecież jedno nie wyklucza drugiego. Należy przestrzegać zaleceń lekarzy, ale to oczywiście nie znaczy że nie możemy dbać o siebie we własnym zakresie.
@frania - ja generalnie piję Biovital i bardzo rzadko choruję, ale w razie jakichś przeziębień cuda potrafi zdziałać syrop z cebuli - polecam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|