Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Żylak?!?

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mczay

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 10, 2019 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja też po 20 dostałem żylaków, miałem zabieg jakieś 5 lat później
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
luizjana

PostWysłany: Sro Lip 03, 2019 8:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli stan jest zaawansowany to trzeba się decydować na operację, nie ma się czego obawiać. Po niej trzeba nosić odpowiednie wyroby uciskowe, szczególnie polecam pończochy od Venoflex. A potem profilaktycznie podkolanówki o takie są godne polecenia https://venoflex.pl/produkt/podkolanowki-meskie-city-confort-coton/ mój mąż je nosi.
Powrót do góry
vanila

PostWysłany: Sob Sie 24, 2019 7:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej działać jak tylko poczujemy pierwsze objawy które by mogły wskazywać na problemy z krążeniem, np. ból nóg, częste skurcze, obrzeki, można wtedy włączyć profilaktykę, ruszczyk, resperydyna są bardzo dobre, bo uszczelniają żyly, zmniejszają puchnięcie, ja profilaktycznie brałam maxi3vena z tymi składnikami i ból ustąpił, nie łapią mnie też w nocy skurcze nóg
Powrót do góry
aneluna

PostWysłany: Sro Wrz 25, 2019 10:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zacznij brać kapsułki maxi3vena, lek na poprawę krążenia żylnego, wzmacnia też ściany żył. Używam od jakiegoś czasu mogę powiedzieć, że jest skuteczny. W końcu ustąpiły bóle nóg, obrzęki, pajączki są mniej widoczne. Nogi mi nie ciążą i po pracy mam ochotę w końcu na spacery Smile
Powrót do góry
rozan

PostWysłany: Pon Paź 21, 2019 10:25 am    Temat postu: Re: Żylak?!? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Last1 napisał:
Witajcie.

Mam mały problem, mam 20 lat.
I na lewej nodze od jakiegoś czasu miałem zaznaczającą się pod skórą na wewnętrznej stronie uda żyłę.
Ostatniu zacząłem ją czuć, nie tylko na udzie, również na łydce(w górnym odcinku), oraz co gorsza w KOLANIE!

I wynikają stąd moje pytania:
Czy jest to niebezpieczne?
Czy jego pojawienie się jest związane ze zmianą trybu życia, tj. odbywam zasadniczą służbę wojskową i większość czasu spędzam na fotelu i opinaczach.
Musiałem zarzucic bieganie i zadowalam się jedynie skakanką wieczorami.

Jak się tego pozbyć?
Można to zrobić za pomocą jakiś mistycznych maści, tabletek, czy zastrzyków...

Pytam bo wpadłem w małą panikę?

Do lekarza.
Powrót do góry
Mestia

PostWysłany: Czw Paź 31, 2019 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Warto pamiętać o tym, żeby dostosować rodzaj antykoncepcji do tego typu problemów z żyłami. Wiem, że przy żchzz polecane są tabletki Orlifique, jako jedne z nielicznych są bezpieczną antykoncepcja hormonalną.
Powrót do góry
marcin p

PostWysłany: Sro Lis 06, 2019 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, antykoncepcja, to ważny element w żylakach i zakrzepicy. Przy takich problemach najlepiej zasięgnąć opinii lekarza. Maści i żele z heparyną łagodzą ból i działają przeciwzakrzepowo. Ulgę przynieść może też wyciąg z kasztanowca.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2