Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kacha843
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 2:15 pm Temat postu: Żylaki podudzia |
|
|
Witam, mam 27 lat i parę lat temu zauważyłam że mam poszerzone żyły pod kolanem. 2 lata temu urodziłam dziecko i od tego czasu żyły te stały się bardziej widoczne (ok 3mm szerokości) i dookoła pojawiła się siateczka cieńszych czerwonych żyłek których cały czas przybywa. Na obu podudziach w kilku miejscach zauważyłam również poszerzone żyły i pęknięte naczynka. Czasami robią mi się samoistnie malutkie siniaki które po kilku dniach znikają. W upały kilka razy miałam masę pękniętych naczynek takich kropeczek na podudziach które później znikały. Mój tata i dziadek mieli żylaki podudzi więc pewnie u mnie to właśnie się zaczyna. Chciałam zapytać do jakiego lekarza mam się z tym zgłosić i czy są jakieś sposoby żeby powstrzymać chorobę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
julipa
|
Wysłany: Pon Cze 25, 2018 8:46 am Temat postu: |
|
|
Cześć, doskonale wiem o czym mówisz Mam bardzo podobny problem, który również pojawił się po ciąży, z tym że u mnie zmiany obejmują i uda i łydki. Nie dość, że nie wygląda to estetycznie, to jeszcze to uczucie zmęczonych nóg i obrzęk... Smaruję się od dłuższego czasu żelem Galvenox - https://www.apteka-melissa.pl/produkt/galvenox-zel-50-g,23019.html, ale chyba czas najwyższy wybrać się w końcu do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2018 8:32 am Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy w tym przypadku masz się czego obawiać. Wiele osób obawia sie,ze pajączki czy bardziej widoczne żyłki na nogach od razu świadczą o żylakach...
Powodów moze być bardzo wiele
utrata wagi
obrzęk
problemy z ciśnieniem
gentyka
albo po prostu taka jest nasza uroda
https://www.medme.pl/artykuly/wystajace-zyly-czy-to-powod-do-niepokoju,64952.html
Jeśli bardzo Ci to przeszkadza to po prostu udaj się do lekarza i się dopytaj z czego się to robi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2019 10:40 am Temat postu: |
|
|
Z problemem żylaków warto się wybrać do specjalisty, w Warszawie jest bardzo dobra klinika https://www.klinikaflebologii.pl/ to jeden z najnowocześniejszych ośrodków w Polsce. Podchodzą do sprawy całościowo bo i diagnostykę można zrobić a potem też u nich wyleczyć, moja mama robiła u nich zabieg skleroterapii i jest bardo zadowolona. Nogi wyglądają o niebo lepiej bez nabrzmiałych i bolących żył. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
annalawcia32
|
Wysłany: Sob Kwi 20, 2019 7:30 am Temat postu: |
|
|
zoltapigwa napisał: | Z problemem żylaków warto się wybrać do specjalisty, w Warszawie jest bardzo dobra klinika https://www.klinikaflebologii.pl/ to jeden z najnowocześniejszych ośrodków w Polsce. Podchodzą do sprawy całościowo bo i diagnostykę można zrobić a potem też u nich wyleczyć, moja mama robiła u nich zabieg skleroterapii i jest bardo zadowolona. Nogi wyglądają o niebo lepiej bez nabrzmiałych i bolących żył. |
Mam problem z żylakami na nogach. Zostały mi po ciązy, wyglada to bardzo zle mam dużo pajączków i grubych niebieskich żył. Czy w tej Klinice zajmują się tego typu problemami? Jakie badania należy wykonać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2019 11:15 am Temat postu: |
|
|
Tak, w tej klinice jak najbardziej zajmują się tego typu problemami. Co do badań to z tego co wiem to wszystko się zaczyna od usg doppler żył, a potem to już pewnie indywidualnie się dobiera metodę do problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
annalawcia32
|
Wysłany: Sro Kwi 24, 2019 8:09 pm Temat postu: |
|
|
zoltapigwa napisał: | Tak, w tej klinice jak najbardziej zajmują się tego typu problemami. Co do badań to z tego co wiem to wszystko się zaczyna od usg doppler żył, a potem to już pewnie indywidualnie się dobiera metodę do problemu. |
Na czym polega to badanie? Czy przeprowadza je lekarz prowadzący? Chciałabym uniknąc bolesnych operacji czy w tej klinice robią zabiegi bezinwazyjne, po ktorych nie zostają blizny? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Czw Kwi 25, 2019 5:05 pm Temat postu: |
|
|
Badanie jest podobne do zwykłego usg, specjalną głowicą przejeżdża się po żyłach, tutaj masz filmik z kliniki flebologii https://www.youtube.com/watch?v=rqtbbAYAevw zobaczysz sobie co i jak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
katrzynawielka30
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
Wysłany: Nie Maj 19, 2019 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Ja widzę dużą poprawę odkąd biorę maxi3vena, warto było spróbować. Nogi rzadziej bolą, naczynka wzmocnione co widzę nie tylko po nogach ale i po twarzy, bo dużo rzadizej zdarza ię żeby coś mi popękało. Takie wsparcie też dużo daje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|