Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 4:48 pm Temat postu: |
|
|
Ameba
Wynik wskazuje na zwężenie tętnicy piszczelowej i większe na tętnicy grzbietowej k.d prawej.Co powoduje niedokrwienie stopy. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ameba
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 5:06 pm Temat postu: USG tt. kończyn dolnych |
|
|
Dziękuję za wyjaśnienie:) Zapewne dlatego ta stopa sinieje dość często i jest zimna, wręcz lodowata czasami. Od kilku lat dostaję Clexane 0,4.
Czy powinno to być lepiej leczone i jakie mogą być skutki takiego niedokrwienia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Ameba
Oczywiście że powinna być leczona a nie leczona może mieć przykre następstwa. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
axel1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 9:25 pm Temat postu: interpretacja eeg |
|
|
proszę o przejrzyste wytłumaczenie wyniku eeg u dziecka .Badanie w czuwaniu.przerywanym sennością.Obecne liczne artefakty biologiczne i techniczne.Czynność podstawową tworzą dość regularne fale alfa 8,5-9,5 Hz o amplitudzie do 50uV oraz nieliczne,pojedyncze i w grupach fale theta 6-7hz .RZ obecna,symetryczna..FS przerywana i ciągła poza wzrostem ilości arefaktów.W senności zwolnienie i rozpad czynności podstawowej oraz hipersynchronia zasypiania.Zapis bez zmian napadowych.O czym mówi zapis dziecko cierpi na zaburzenia zachowania i emocji z ucieczkami stwierdzono,wykluczono padaczkę istnieje podejrzenie o cechy autystyczne.czy z w/w można stwierdzić na co choruje dziecko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hansior
|
Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 10:37 am Temat postu: rtg klatki piersiowej |
|
|
Czy ktos moze pomoc w intepretacji wynikow klatki piersiowej .W dolnym lewym plucnym pojedynczy smugowaty cien - residua post pneumoniam.Poza tym pole plucne i cien srodkowy zmian nie wykazuja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila_Hamal
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 3:06 pm Temat postu: wynik badania USG położnicze> pilne |
|
|
Dostałam wynik badania o tresci: Trofoblast na tylnej scianie macicy, nisko schodzacy. Co to oznacza??
Przenoszę / Zibi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukasz6341
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 2:13 pm Temat postu: Interpretacja wyników: USG narządu rodnego |
|
|
Mam pytanie. nie wiem co to oznacza. endometrium 3,2 mm jajnik prawy 35X18 mm a lewy 26,2X13,2mm. Czy moze ktoś sie oriętuje co to moze oznaczac? wizyte mam u lekarza za pare dni. ale z ciekawości chciala bym wiedziec wczesniej
----edietd by emilka----------
zmieniłam tytuł tematu i przeniosłam do innego działu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 11:12 pm Temat postu: |
|
|
Przeciętna długość jajnika u kobiety dojrzałej wynosi od 25 do 50 mm, szerokość 15-30 mm, grubość 5-15 mm.
Grubość endometrium zmienia się w zależności od dnia cyklu od kilku do kilkunastu milimetrów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukasz6341
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 11:32 am Temat postu: |
|
|
to czyli jest wszystko wporządku ?
[color=green][b]Przenoszę / Zibi[//color][b] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ela9
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 1:34 pm Temat postu: USG jamy brzusznej |
|
|
Nerki prawidłowego położenia wiekośc.Zarysy nerki lewej nieregularne zwłaszcza w zkresie bieguna dolnego.Warstwa korowa nerki prawej scianczała.UKM obustronnie nieposzerzony.po str.lewej zdezorganizowany W nerce lewej kilka złogów największy 7,5mm . bardzo proszę o wyjasnie co to może byc wizyte u lekarza mam za miesiąc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|