Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

7 dniowa przerwa....

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kiwi123

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lip 16, 2011 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć Very Happy mam pytanie jeśli chodzi o tygodniową przerwę, ponieważ kończę brać tabletki we wtorek. I czy mogę jakoś przesunąć okres ponieważ w sobotę mam wyjazd i bardzo bym chciała czuć się komfortowo i swobodnie i czy na przykład mogę nie robić 7 dniowej przerwy i zacząć nowe opakowani?? I czy mam brać je do końca czy np. wziąć 5 tabletek z nowego opakowania i zrobić przerwę??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Lip 23, 2011 12:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Możesz rozpocząć przyjmowanie tabletek z nowego opakowania bez przerwy i wziąć tyle tabletek ile potrzeba aby przesunąć krwawienie.

Masz to napisane w ulotce.

Ja osobiście przyjęłabym minimum 7 tabletek.

Jeśli jednak nie robiłaś tego nigdy, może się zdarzyć że krwawienie mimo wszystko wystąpi.
majanna

PostWysłany: Nie Paź 02, 2011 11:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej
Ostatnią tabletkę wzięłam w poniedziałek 26.09.11 Kolejną tabletkę muszę wziąść po 7 dniowej przerwie czyli już 7 dnia w poniedziałek 3.10.11 czy ósmego dnia we wtorek 4.10.11?

pozdrawiam
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Paź 05, 2011 3:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

4.10.2011 wg tego schematu.
Gdybys wzięła 3.10.2011 tez nic by sie nie stalo. Przesunelabys sobie tylko cykl. Trzeba tylko pamietac zeby nie przesuwac cyklu zbyt czesto.
mitek1171

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Czw Paź 13, 2011 10:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1.Witam. Otóż mam pytanie, moja dziewczyna brała 2 miesiące tabletki i wszystko było ok. Przyszła przerwa okres się pojawił lecz ta zapomniała wziąć tabletkę normalnie tzn 8mego dnia i wzięła jedną 9tego (3cie opakowanie). Czy wtedy powinna wziąć dwie czy jedną bo wzięła dwie?? Jakie mogą być konsekwencje?? Stwierdziliśmy ze powinna wziąć jedna lecz nie wiem czy to był dobry ruch...

2. Pytanie drugie brzmi tak: trwa aktualnie przerwa i dziewczyna ma jakieś zmiany chorobowe nie wnikam jakie(nie pamiętam również..) i pani ginekolog przepisała jej (tabletkę?) o nazwie fluconazole i ma ją zażyć w przerwie i teraz pytanie którego dnia? 3?? Bo ta tabletka chyba jakoś ingeruje w tabletki anty??
3 i jeszcze takie pytanie mi przyszło do głowy jesli był odbyty stosunek przed krwawieniem, to czy plemniki mogą przeżyć krwawienie? Chodzi o to ,ze zapomniała 1wszej pigułki a w 3cim blistrze na początku nie było sexów;] to czy jest szansa na ciąże?? Dodam ze wcześniej nie było tez wytrysku w niej.

4. Czytam i czytam forum, lecz chciałbym się upewnić. Jeśli był stosunek na kilka dni przed krwawieniem z odstawienia;] i np doszedłbym w niej, to czy jeśli wystąpi krwawienie normalnie, to czy ono hmm "pozbędzie sie plemników" no i potem nie weźmie się tej 1wszej tabletki z następnego blistra. TO czy jest szansa na ciąze mimo ze po krwawieniu nie odbędzie się stosunku?? Bo na mój chłopski rozum chyba nie? Jeśli tak to proszę o małe wytłumaczenie;]
Z góry dzięki za odp;]
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Paź 15, 2011 12:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. jedną i zabezpieczać sie dodatkowo
2. dowolnego dnia przerwy.
3. bez plemników w ciążę nie zajdzie. aplemniki w sprzyjających warunkach moga przeżyć do 7 dni jeśli sa silne. Przy kuracji hormonalnej nie ma w jej narządach rodnych sprzyjajacych warunków.
4. szansa zawsze jest, bo to tylko ludzki organizm. Ale niewielka, praktycznie bliska 0.
mitek1171

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Sob Paź 15, 2011 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli ogólnie chyba nie mam o co się bać gdyż zapomniała pierwszej tabletki lecz seks był uprawiany przed krwawieniem max kilka dni a to wystąpiło, wiec plemniki raczej nieprzezyly. A ja doszedłem na zewnątrz lecz wyciągałem na sekundy przed czyli kropelkowanie mogła wystąpić czyz nie??
Ale ze było krwawienie to raczej luz?? Gozej gdyby to było np po krwawieniu czyz nie??
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Paź 15, 2011 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyż tak Wink
marcin123456789

PostWysłany: Sro Mar 27, 2013 9:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy mozna brac tabletki bez 7 dniowej przerwy co 2 cykle?

Chodzi mi o to czy mozna brac 44 tabletki + 7 przerwy i tak ciagle, zeby przesunac okres? Ma to wplyw na zabezpieczenie?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Mar 28, 2013 3:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na zabezpieczenie nie ma wpływu, ale rozregulujesz sobie totalnie układ hormonalny. I nie przesuniesz krwawienia z odstawienia, bo zacznie on wystepowac losowo.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Strona 12 z 12