Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tola
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 11:08 pm Temat postu: |
|
|
chcialabym wiedziec czy jak nie wezme 7 dnia tabletki( biore novynette) bo jeszcze nie wykupilam ich w aptece a wezme je 8 czy 9 dnia to czy cos bedzie nie tak ??
bardzo prosze o odpowiedz
dziekuje
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 11:12 pm Temat postu: |
|
|
Ale tabletki się bierze 21 dni potem się robi 7 pełnych dni przerwy i dopiero 8 dnia bierze się pierwszą tabletkę z nowego opakowania...
Więc o co chodzi? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tola
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 11:21 pm Temat postu: |
|
|
chodzi o to ze wlasnie jestem w tej 7 dniowej przerwie i dzisiaj mi sie juz konczy 7 dzien a nie zdarzylam kupic nowego opakowania tabsow i stad moje pytanie czy jak wezme 8 czy 9 dnia czy to bedzie bardzo zle?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 11:29 pm Temat postu: |
|
|
normalnie bierzesz przecież 8smego
patrz
1 dzień przerwy
2 dzień przerwy
3 dzień przerwy
4 dzień przerwy
5 dzień przerwy
6 dzień przerwy
7 dzień przerwy
8 - pierwsza tabletka z op.
jak weźmiesz 9tego, to stosunki z przerwy mogą być niebezpieczne i musisz sie dodatkowo zabezpieczać przez kolejnych 7 dni _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tola
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 11:34 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzo za pomocne informacje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anicia_s
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 2:07 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
Zaczęłam brać tabletki. Właśnie skończylam pierwsze opakowanie i jestem w 2 dniu przerwy, a okresu jeszcze nie dostalam. Czy wszystko jest ok ze mną? Okres może pózniej wystąpic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 2:15 pm Temat postu: |
|
|
okres nie pojawia sie pierwszego dnia przerwy, a przynajmniej nie jest to regułą.
ja na początku brania tabletek dostawałam okres 5, 6 a nawet 7 dnia przerwy.
nie panikuj, najprawdopodobniej ok 4 dostaniesz. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
daffi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
To nie jest powiedziane,że okres dostaniesz zaraz pierwszego dnia ,ja zazwyczaj mam ok 4-5 dnia -także wszystko ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
grabas
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 8:25 pm Temat postu: 7dni przerwy i brak okresu |
|
|
Witam, mam takie pytanie a mianowicie: Ja i moja dziewczyna postanowiliśmy aby ona zaczeła brać tabletki antykoncepcyjne "Yasmin" i 30stycznia dostała miesiączkę i od tego dnia zaczeła brać tabletki i po tych 21dniach (21tabletkach) brania zrobiła tą przerwe 7dniową i w tym czasie tych 7dni dostała krwawienia. Podajże 3dni krwawiła i teraz po tych 7 dniach przerwy zaczeła brać 2opakowanie, a okres planowo miała dostać mniej wiecej 28-lutego, albo 1marca, i właśnie nie dostała i teraz niewiem czy te 3dni co krwawiła to sie zalicza do tego okresu czy powinna dostać normalnie tak jak było planowane, ale przed braniem tabletek jej okres trwał tak 7dni, i przed okresem bolały ją piersi, brzuch itp, a teraz tylko 3dni krwawiła i nie miałą tych objawów. Chciałbym jeszcze podkreślić że tabletki były brane regularnie, pare dni były takie małę spóźnienia 2h. Prosił bym o informacje w zwiazku z tym problemem. POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 10:04 pm Temat postu: |
|
|
grabas napisał: | 30stycznia dostała miesiączkę i od tego dnia zaczeła brać tabletki i po tych 21dniach (21tabletkach) brania zrobiła tą przerwe 7dniową i w tym czasie tych 7dni dostała krwawienia. Podajże 3dni krwawiła i teraz po tych 7 dniach przerwy zaczeła brać 2opakowanie, a okres planowo miała dostać mniej wiecej 28-lutego, albo 1marca |
nie rozumiem, o co chodzi. skoro dziewczyna zaczęła brać tabletki, to już nie ma tamtego cyklu normalnego. jest cykl tabletkowy - 21tabletek i 7 dni na wystąpienie krwawienia z odstawienia, które zwykle jest slabsze niż normalna miesiączka i zwykle mniej bolesne
wg mnie wszystko jest ok _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|