Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jadzka_f
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie wracam od lekarza i chyba mnie rozerwie ze złości...co się okazało? Że dostałam kolejny ANTYBIOTYK. Kiedy spytałam o te testy, o których piszesz, lekarz spojrzał się na mnie jak na wariatkę i powiedział, że nic takiego nie oferują..ręce mi opadły, nie mam najmniejszego zamiaru realizowac tej recepty, bo czuje że jeszcze jedna dawka chemii i zacznę się świecić jak choinka.. czy ktoś zna może jakieś kliniki w Warszawie i okolicach, gdzie takie testy można zrobić? Albo najlepiej- gdzie i za ile można je kupić na własną rękę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 5:48 pm Temat postu: |
|
|
jadzka_f
Specjalność lekarza( jeśli to jest ogólny,to na żadne badania nie skieruje z wyjątkiem krwi.czy było wykonane?wszystkie wyniki z normami)Jakie Masz leki zaordynowane. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
leila
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 4:57 am Temat postu: |
|
|
jadzka_f napisał: | Właśnie wracam od lekarza i chyba mnie rozerwie ze złości...co się okazało? Że dostałam kolejny ANTYBIOTYK. Kiedy spytałam o te testy, o których piszesz, lekarz spojrzał się na mnie jak na wariatkę i powiedział, że nic takiego nie oferują..ręce mi opadły, nie mam najmniejszego zamiaru realizowac tej recepty, bo czuje że jeszcze jedna dawka chemii i zacznę się świecić jak choinka.. czy ktoś zna może jakieś kliniki w Warszawie i okolicach, gdzie takie testy można zrobić? Albo najlepiej- gdzie i za ile można je kupić na własną rękę? |
A może Ty po prostu masz źle dobrane te antybiotyki? Jaki teraz dostałaś, jeśli moglabys napisac... Nie uwazam ze antybiotyki trzeba jesc jak witaminy, ale w moim przypadku kiedy jest potrzeba, to sie nie wzbraniam za wszelka cene na rzecz homeopatii czy innych srodkow zastepczych.
Dodano po 4 minutach:
Floressa napisał: | krew, wymaz z gardła, test na paciorkowca, np. quickvue żeby ustalić czy angina bakteryjna czy wirusowa (częstsza). w przypadku tej ostatniej żaden antybiotyk nie jest Ci potrzebny. |
Te badania chyba można zrobić prywatnie, jeżeli Ci zależy... Co do przypadku anginy bakteryjnej antybiotyk jest raczej wskazany, jeśli mogę się wstrącić. Niecały miesiąc temu odchorowałam, antybiotyk dał efekty juz po 2 dniach. Może po prostu był dobrze dobrany. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
errera
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 12:28 am Temat postu: |
|
|
leila napisał: | Co do przypadku anginy bakteryjnej antybiotyk jest raczej wskazany, jeśli mogę się wstrącić. Niecały miesiąc temu odchorowałam, antybiotyk dał efekty juz po 2 dniach. Może po prostu był dobrze dobrany. |
To zalezy jak antybiotyk. Kazdy organizm reaguje inaczej na leki, na mnie na przyklad najlepiej dziala duomox, wlasnie w kwesti anginy, co nie znaczy ze pomoze i Wam. Ale jesli jeden lek zawodzi, to trzeba wyprobowac inny. Az do skutku. Nawet w przypadku antybiotykow. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
leila
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 2:43 am Temat postu: |
|
|
errera napisał: |
To zalezy jak antybiotyk. Kazdy organizm reaguje inaczej na leki, na mnie na przyklad najlepiej dziala duomox, wlasnie w kwesti anginy, co nie znaczy ze pomoze i Wam. Ale jesli jeden lek zawodzi, to trzeba wyprobowac inny. Az do skutku. Nawet w przypadku antybiotykow. Pozdrawiam |
Ale ona zanim zacznie przyjmowac antybiotyk powinna sprawdzic co ja dreczy, bo faktycznie jesli to angina na tle wirusowym, na niewiele sie to zda. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 10:46 am Temat postu: |
|
|
Wymaz trzeba zrobić i tyle...Skoro lekarz nie chce dać skierowania, to zrobić na własną rękę... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
errera
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 8:58 pm Temat postu: |
|
|
No faktycznie duomox przy infekcji wirusowej na nic sie zda. A jeśli chodzi o robienie wymazu na wlasna reke, to mysle ze to troche kosztuje, chociaz zdrowie wazniejsze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iza25
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2016 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Większość dodatkowych badań trzeba robić prywatnie - na nfz masz chyba dopiero wtedy jak jest zagrożenie życia :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|