Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mychasz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 1:46 pm Temat postu: ciąża a tabletki |
|
|
pomóżcie!!!
mam 20 lat i biorę tabletki antykoncepcyjne,od kilku dni zuważyłam u siebie objawy ciąży,czy to jest możliwe a może to tylko moja psychika??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megi Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 2:12 pm Temat postu: |
|
|
to mamy byc moze podobny problem i nie wiadomo co robic...Ja dostalam miesiaczke niby w terminie...niby bo mialam tylko kilka niewielkich plamien jednego dnia i nic wiecej tak jakby juz po miesiaczce albo jej wogle nie bylo. Co to moze byc??? o to est putanie...czy to Ciaza??? pomocy
---- edit by Paweł:
Prosze stosować maksymalnie 3 znaki interpunkcyjne koło siebie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szczurek Gość
|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 10:44 pm Temat postu: ciąża a tabletki |
|
|
Nie jestem lekarzem, ale wiele moich koleżanek włącznie ze mną miały podobne przeczucie i jak się w naszym przypadku okazalo, to u jednej dziewczyny byla anemia, u mnie po prostu osłabienie organizmu. Takie osłabienie może wystąpić np.przy odchudzaniu, niezdrowym trybie zycia itd.
Teraz mam jednak inny problem, zapomnialam wziąć wczoraj tabletki i przypomniałam sobie dzisiaj (zaraz po odbytym stosunku) po 19 godzinach. I od razu wzięłam zaległą tabletkę i planuję dokończyć opakowanie. Czy ktoś wie jak powinnam w tej sytuacji postąpić i JAKIE JEST PRAWDOPODOBIEŃSTWO ZAJŚCIA W CIĄŻĘ??? Pozdrawiam!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 10:17 pm Temat postu: |
|
|
przeczytajcie dokładnie ulotki które są dodane do każdego opakowania proszków anty. W trakcie brania proszków także istnieje ryzyko zajścia w ciąże ze względu na np. złe stosowanie proszków np. właśnie spóźnienie z jedną pigułką... ale oprócz tego należy pamietać że ŻADEN ŚRODEK ANTYKONCEPCYJNY NIE DAJE 100% PEWNOŚCI tzn jak podaje ulotka że proszki są pewne na 99% tzn że na 100 kobiet przyjmujących dany rodzaj proszków jedna zaszła w ciąże. A może właśnie TY możesz byc tą 1? Przezorności nogcy za wiele. Radze zrobić test |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Shantee
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 3:47 pm Temat postu: ciąża a antykoncepcja |
|
|
Witam serdecznie.
Od jakiegos czasu zastanawiam sie czy tabletki antykoncepcyjne takie jak np. YASMIN moga wplywac na plod (jezeli dojdzie do zaplodnienia podczas stosowania tabl.), mam tutaj na mysli powstanie ciazy mnogiej,czy tez poronienia badz uposledzenie płodu (dziecko z nieodwracalna,nieuleczalna choroba)??!!
Moze ktos odpowie mi na to pytanie? bede bardzo wdzieczna!
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 5:11 pm Temat postu: |
|
|
jak moze dojsc do zapł.skoro sa anty...? nie wydaje mi sie ze mozna zajsc w ciaze jak sie bierze tabletki one hamuja proces owulacji wiec niby jak??? no chyba ze nie bierze sie regularnie <dziwneee> _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Shantee
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 5:21 pm Temat postu: ciąża a antykoncepcja |
|
|
Zdaje sobie sprawe z tego ze odpowiednie stosowanie tabl. powoduje zatrzymanie owulacji.
Mam na mysli syt. kiedy nie bierze sie regularnie tabl.anty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 10:43 pm Temat postu: |
|
|
no jesli nie bierzesz regularnie wtedy moze byc niespodzianka płaczaca wiec najlepiej przestrzegac tego co jest napisane _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 12:46 am Temat postu: |
|
|
dokladnie,jednak jesli chodzi o szkodliwosc tabletek dla plodu,to sadze,ze nie ma tu znacznia jakiej sa nazwy,kazde moga doprowadzic do nieodwracalnych skutkow,dlatego jesli juz ktos decyduje sie na tabletki to musi przyjmowac je regularnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 12:44 am Temat postu: |
|
|
A jeżeli ktoś podejrzewa mimo to ciąże natychmiast do ginekologa, który po przebadaniu stwiedzi cio to:) _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|