Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Janessie
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2018 2:11 pm Temat postu: |
|
|
No u mnie w grę wchodziło jedynie wygladazanie blizny lampami. Bylam tutaj http://www.wbienkowski.pl/medycyna-estetyczna/lampa-led-dermalux/ u lekarza i konsekwentnie uswiadomil mi ze blizna z dzecinstwa, niestety zaniedbana wtedy przez rodzicow zwyczajnie nie zejdzie naturalnymi metodami. 4 zabiegi w sumie wystarczyly, zeby wygladzic cere, a i ogolny efekt jest swietny, bo mam promienna, pelna blasku cere pomimo zimowej aury |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2018 12:38 am Temat postu: |
|
|
A to u mnie sutricon wystarczył, nie musiałam lamp ani laserów angażować. Bliznę mało co widać teraz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2018 10:36 am Temat postu: |
|
|
U mnie też. Plastry wystarczyły, a jednak jest to na tyle mało inwazyjna metoda, że nawet bez przeszkód można stosować u dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2018 11:44 pm Temat postu: |
|
|
Ja akurat testowałam na sobie, ale dobrze wiedzieć, że u dzieci też jest dobry efekt. Tyle samo kuracja trwa? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2018 10:56 am Temat postu: |
|
|
Chyba największe znaczenie jeśli chodzi o długość kuracji to ma czy to jest blizna świeża czy stara, przy świeżej kuracja na pewno bedzie trwała krócej i tez zależy od wielkości blizny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Nie Mar 25, 2018 5:55 pm Temat postu: |
|
|
Tinny napisał: | Ja akurat testowałam na sobie, ale dobrze wiedzieć, że u dzieci też jest dobry efekt. Tyle samo kuracja trwa? |
Myślę, że to kwestia indywidualna. Pełna kuracja to około 3 miesięcy, przy starszej bliźnie dłużej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pldi
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 2:35 pm Temat postu: |
|
|
U mnie sprawdził się olejek bio-oil, zawsze sądziłam że ona jest bardziej na rozstępy i smaruje się nim profilaktycznie brzuch w ciąży ale farmaceutka dała mi go też na bliznę i faktycznie działa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KapitanAlfa
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
rozalia123
|
Wysłany: Czw Maj 23, 2019 10:48 pm Temat postu: |
|
|
Mi najlepiej się sprawdziły plastry silikonowe https://sutricon.pl/sutricon-plastry skuteczne nawet na stare blizny, z jednego dużego można wyciąć sporo małych plastrów i każdego używać nawet kilka razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Sob Maj 25, 2019 11:13 pm Temat postu: |
|
|
Mam problem z bliznami po trądziku. Jest to mój kompleks, bo najpierw w młodości miałam problem z trądzikiem, teraz pozostały mi blizny. Ale umówiłam się już do kliniki Neonia w Krakowie https://neonia.com.pl/problem-zabieg/usuwanie-blizn/ na zabieg ich usuwania:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|