Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 12:29 pm Temat postu: |
|
|
Owszem błona dziewicza stanowi opór więc nie da sie wykonywać jakiś dużych ruchów.
Co do tego bólu to rzecz względna, napewno nie jest to jakiś przeraźliwy ból który odczówa sie długo.
Jeżeli będzie dużo czułości, będzie sie wszystko robiło powoli i spokojnie, najpierw przejdzie sie etap wstydu nagości, pozna sie swojeciała na wzajem, będzie odpowiednia ilość czasu na to wszystko to zerwanie blony wcale nie musi być bolesne. Może być to po prostu uczucie takie (hmmm cieżko to opisać - zwłaszcza facetowi ) coś w rodzaju ukucia.
Po zerwaniu błony najlepiej odczekać pare dni 3, 4 przed kolejną penetracją, ranka która może powstać w wyniku zerwania blony niech sie zabliźni, wszystko niech sie tam unormuje, tak aby nie podrażniać tego miejsca od razu.
Wcale nie musi być to jakieś nieprzyjemne doświadczenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Czasem blona dziewicza jest bardzo minimalna. Po prostu tak jakby falbanka Wtedy trudno wyczuc ja palcem. Czesc kobiet rodzi sie tez wogole bez blony dziewiczej. A co do fizycznej utraty dziewictwa to wcale nie jest powiedziane ze to musi sie stac przy pierwszej penetracji. W moim przypadku nastapilo to po pol roku wspolzycia
----edit by emilka----
ponieważ powstały 3 tematy, dotyczące błony dziewiczej, łączę je w jeden wspólny temat:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misiak
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 8:58 pm Temat postu: błona.. |
|
|
czy błonę dziewicza można przerwać palcami??
----edited by emilka----
temat przeniosłam do innego działu i przyłączyłam do tematu pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 9:22 pm Temat postu: |
|
|
oczywiscie zalezy od tego czy jest blisko czy daleko... im blizej tym wieksza szansa ze nawet palcem mozna ja przebicc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatka222
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 12:16 pm Temat postu: brak..dziurki? |
|
|
mampowazny problem.moze w temacie brzmi ti smiesznie ale nie wiem jak to opisac.jutro wybieram sie do gina.mam 18 lat.boje sie i nie wiem c powiedziec k=lekarce.mmiesiaczkuje normalnie wiec "otworek"chyba mam skoro krew wyplywa ale tampona juz nie wloze.czuje wtedy bol.palca te znie wloze b o to samo.orzygotowujac sie do wizyty ogladalam pochwe w lusterku i w miejscu gdzie opowinna byc dziurka jest cos o jasnym odcin=einu,tzn tak wyglada jakby mi sie to jakos zroslo....ale to noemozlie jak mi krew wyplywa podczas okresu.wiem ze dziwnie to popisalam ale to trudne do powiedzenia.prosze pomozce c o to moze byc>co mi olega? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 4:23 pm Temat postu: |
|
|
moze masz zbyt wąskie wejscie..niemozliwe ze nie masz wogole nie ma takiej opcji. jesli idziesz 1wszy raz do gina to powiedz jej o tym.
jestes dziewica czy nie? bo to tez ma znaczenie podczas badania. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatka222
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 6:35 pm Temat postu: |
|
|
tak jestem dziewica.co tzn waskie wejscie?nie bede mogla wspolzyc?bo jak tam w przyszlosci wejdzie meski czlonek jak teraz nawet palec nie wejdzie...bede miec operacje? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 10:05 pm Temat postu: |
|
|
nie no co Ty..bedziesz mogła..moze Ci sie tak wydaje ze nie wejdzie ale uwierz ze podczas sexu wszystko sie rozluznia i pochwa jest bardzo elastyczna wiec mysle ze nie bedzie problemu
aha : jak pojdziesz do gina to powiedz ze jestes dziewica - wtedy moze ale nie musi zbadac Cie przez odbyt niestety mało przyjemne ale jakos musi..zeby błony nie naruszyc.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatka222
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 2:05 pm Temat postu: |
|
|
a tak mi przyszlo do glowy...nie lepej by bylo gdyby mozna bylo u lekarzy usuwac tzn przerywac blone dziewicza?to by juz nie bylo problemow podczas wspolzycia:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 9:53 pm Temat postu: |
|
|
jak to u lekarza.. moim zdaniem bez sensu.od tego jest 1wszy raz zeby zrobił to chłopak a nie lekarz...poza tym watpie ze lekarz zgodziłby sie na cos takiego...a moze jednak?! nie wiem. nie spotkałam sie z czyms takim .
boisz sie sexu? on nie gryzie bol napewno bedzie ,za to dopiero pozniej jaka przyjemnosc...ahhhhhhhhhhh _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|